EDITORIALE

Ce decizie bună vei lua astăzi?

test - cat de bun esti in a lua deciziiMesajul profesorului Rodney Harrison a fost inspirat din Estera 3:2-6, tema fiind „Ce alegere bună vei lua azi?”

El a spus că toți creștinii, indiferent pe ce meridian s-ar afla, sunt zilnic nevoiți să ia decizii mai mari sau mai mici. Deciziile sunt parte a vieții omului. „Experiența este un pedagog bun. Este mai bine să învățăm din greșelile altora decât pe propria piele, dar în Biblie este prezentată o cale și mai bună.”

Harrison a prezentat universul decizional al lui Haman și Ahașveroș, iar în partea a doua a mesajului pe cel al deciziilor lui Mardoheu și ale Esterei.

În Estera 3:5 începe ciclul deciziilor greșite luate de Haman și de Ahașveroș. Rodney Harrison a prezentat patru caracteristici ale deciziilor greșite. O decizie este greșită dacă este una de reflex, a sentimentului. Haman a luat decizia condamnării evreilor într-un moment de furie. Mânia și orice alt aspect emotiv este un răspuns sentimental care se interpune unei decizii corecte. Oamenii iau decizii greșite când cred ca sunt îndrăgostiți, că le e foame. Și în biserică se întâlnește acest tip de decizii. Sunt frați care părăsesc biserică pentru că nu le-a plăcut o predică. La școală sunt tineri care renunță la studio din cauza unei note proaste.

Deciziile greșite au metode greșite. Haman a luat decizia de a distruge poporul evreu în urma aruncării zarurilor. Specialiștii în studiul Bibliei consideră că aruncarea sorțului echivala cu astrologia de azi, cu cititul în cărți sau cu vrăjitoria. Și creștinii folosesc uneori metode greșite care duc la decizii greșite. Pentru a lua o decizie ei urmăresc programe TV sau radio, citesc reviste sau articole găsite pe Google pentru a se informa. Ei se rezumă la acest tip de investigație și nu cercetează Cuvântul lui Dumnezeu.

--

Deciziile greșite sunt lipsite de informări potrivite. Haman i-a spus împăratului că poporul evreu nu îi este loial și că nu îi este de folos să îl lase în viață, iar adevărul era la polul opus. Mardoheu, un evreu, îi salvase viața împăratului de un complot pregătit de servitorii acestuia. El a sfătuit credincioșii să se întrebe dacă au suficiente informații înainte de a lua o decizie importantă.

O altă caracteristică a deciziilor greșite este că nu par greșite în ochii celor ce le iau. Împăratul și Haman benchetuiau și se complimentau reciproc în timp ce întreaga capitală era îngrozită de decizia lor. Profesorul a dat exemplul tinerilor care încep să consume droguri fără să își dea seamă că își vor distruge viața și familia. Alții investesc și se întind mai mult decât le e plapuma fără să se gândească la faptul că nu au cum achita asemenea investiții.

La polul opus sunt Mardoheu și Estera de la care credincioșii pot învăța să ia decizii bune. Față de Haman, cei doi s-au rugat postind. Postul este cea mai neglijată metodă de apropiere de dumnezeu în ziua de astăzi. Profesorul a spus că în Biblie sunt menționate circa 60 de ocazii care vorbesc despre post și despre răspunsul lui Dumnezeu. „Postul și rugăciunea aduc claritate. Biblia ne îndeamnă ca înaintea unei decizii importante să ne întoarcem spre Dumnezeu, să căutăm mai întâi Împărăția Lui, să Îl căutăm pe Dumnezeu pentru că Îl vom găsi. … Când nu știm ce decizie să luăm, Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră.” Rugăciunea trebuie să fie parte a oricărui proces decizional. Cuvântul lui Dumnezeu ne este dat pentru a ne conduce la decizii bune.

--

Deciziile bune vin în urma consultării credincioșilor. Estera a asculta sfatul lui Mardoheu.

Deciziile bune sunt luate în urma consultării tuturor informațiilor. Mardoheu i-a oferit Esterei toate detaliile , inclusive suma promise de Haman pentru pogromul evreilor din imperiu.

După ce Estera s-a rugat și a postit, a fost gata să meargă în fața împăratului. Ea a știut că Dumnezeu este cu ea. Așa a ajuns să pronunțe memorabilele cuvinte: „Dacă va fi să pier, voi pieri.” „După ce ne facem tema de casă, este nevoie de pasul făcut în credință”, a spus Rodney Harrison.

În încheierea mesajului său a îndemnat participanții care au dubii în privința veșniciei lor să îl abordeze pe pastorul bisericii pentru a-și clarifica lucrurile, dar pasul credinței trebuie făcut.

sursa: http://providentaoradea.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura