EDITORIALE

Dumnezeu este iubire și asta ne face eligibili, oricât de imperfecţi am fi

Înţelegem și acceptăm destul de anevoie imaginea unui Dumnezeu iubitor, prea familiarizaţi fiind cu acel tip de afecţiune care se oferă doar atunci când întâlnește în celălalt calităţi care să-l facă ușor de iubit.

Scriitorul și profesorul Les Parrots preia în una dintre cărţile sale o relatare despre ce înseamnă să fii iubit necondiţionat. Protagonista e o fetiţă cu un aspect fizic ciudat. S-a născut cu buza despicată, iar dinţii strâmbi și vorbirea greoaie au întregit un aspect inestetic, din cauza căruia nu s-a simţit niciodată iubită în afara familiei. Îi era rușine să spună că s-a născut cu buza deformată, așa că inventa istorii despre un accident, cu care să răspundă întrebărilor curioase ale colegilor, convinsă că un defect din naștere este mai greu de gestionat decât unul rezultat dintr-un accident nefericit.

În clasa a doua a avut o profesoară pe care toată lumea o iubea, doamna Leonard. Iar la testul de auz, pe care copiii îl dădeau o dată pe an, s-a întâmplat ceva neașteptat. Când doamna Leonard a chemat-o pe fetiţă la catedră, ca să-i șoptească un mesaj, aceasta se aștepta să audă o propoziţie banală, de genul: „Cerul e albastru.” Doar că, în ziua aceea, în timp ce urechea micuţei se încorda să prindă cât mai exact sunetele, profesoara a susurat câteva cuvinte care urmau să-i schimbe viaţa destinatarei și pe care, crede ea, doar Dumnezeu putuse să i le așeze pe buze: „Mi-ar plăcea să fii fetiţa mea.

Nu ne-am născut, cei mai mulţi dintre noi, cu o buză despicată, care să ne scoată în mod nedorit în evidenţă, însă fiecare purtăm imperfecţiuni pe care le camuflăm, mai bine sau mai stângaci. Iar motivul principal pentru care încercăm să ne cosmetizăm nedesăvârșirile este acela că vrem să fim iubiţi și apreciaţi de ceilalţi, obiectiv ce pare mai ușor de atins dacă le livrăm cea mai bună dintre versiunile noastre.

Suntem iubiţi în ciuda imperfecţiunii noastre

A fi cunoscut pe deplin și iubit pe deplin este o experienţă după care fiecare inimă tânjește, din ziua în care Adam și Eva s-au ascuns, pentru ca ochiul Creatorului să nu le vadă goliciunea fizică și sufletească.

Suntem conștienţi, în măsuri diferite, de toate imperfecţiunile care ne brăzdează carnea și sufletul. Cumva, semănăm cu acele produse al căror preţ este redus semnificativ pentru că au defecte, scrie John Ortberg în cartea intitulată sugestiv Toţi sunt normali până ajungi să-i cunoști. Un ecran fisurat, un tiv descusut sau o pată dificil de scos, și produsele ajung pe raftul de reduceri, cu o valoare mai mică și, eventual, cu un avertisment că magazinul nu schimbă astfel de produse odată ce s-a debarasat de ele.

La fel ca acele produse, avem fisurile și ciudăţeniile noastre, chiar dacă nu se zăresc decât de la foarte mică distanţă. Ne deranjează să fim etichetaţi ca atare și suntem indignaţi atunci când ne lovim de ciudăţeniile celorlalţi, dar, în cele din urmă, faptul că toţi ne purtăm defectele la rever sau în buzunare bine ascunse este o realitate incontestabilă. Una pe care Biblia însăși o confirmă: Căci toţi au păcătuit și sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.

citeste mai mult: https://semneletimpului.ro/religie/teologie/dumnezeu/dumnezeu-este-iubire-si-asta-ne-face-eligibili-oricat-de-imperfecti-am-fi.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: