EDITORIALE

Congresul Alianței Evanghelice din România (A.E.R.) a ales Comitetul Executiv pentru următorii 4 ani

Amânat din toamna anului trecut pentru luna februarie a acestui an, pentru a se putea revizui statutul de organizare, și reamânat din cauza spectrului epidemiei care se contura și în țara noastră, Congresul Alianței Evanghelice din România nu mai suporta amânare.

Găzduit de Biserica Creștină după Evanghelie „Antiohia” din București, în condiții speciale determinate de starea de alertă sanitară din țară, Congresul desfășurat ieri, 12 august, a desemnat prin votul delegaților prezenți noua echipă de conducere pentru următorii patru ani.

Președintele Alianței Evanghelice din România a fost ales pastorul arădean Moise Ardelean. În vârstă de 65 de ani, fratele Moise Ardelean este licențiat în teologie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și păstorește din 1990 Biserica Creștină Penticostală „Gloria” din Arad, iar în noiembrie 2018 a fost reales pentru al doilea mandat ca președinte al Cultului Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România. Este căsătorit din 1978, tată 6 copii și bunic pentru 7 nepoți.

Noul vicepreședinte este pastorul Virgil Achihai din Târgoviște, președintele în funcție al Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie din România, iar secretarul general ales de acest congres este pastorul Viorel Iuga din Arad, președinte al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România.

Ceilalți membri ai Comitetului Executiv al A.E.R. Sunt: Ioan Moldovan (Oradea) și Simion Bumbar (Sighetu Marmației) din partea Cultului Penticostal, Cornel Haureș (Suceava) și Dan Mitrea (București) din partea Bisericii Creștine după Evanghelie și Mihai Micula (Satu Mare) și Ioan Ardelean (Bistrița) din partea Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste.

citeste mai mult: http://revistacrestinulazi.ro/2020/08/congresul-aliantei-evanghelice-2020/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: