ULTIMELE STIRI

Lecția verii de la floarea soarelui – de Nicolae.Geantă

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


Aproape toată lumea știe că floarea soarelui stă toată ziua cu fața spre soare. Comportamentul acesta se numește heliotropism. Bobocii de floare se întorc spre est la răsărit și se mișcă spre vest odată cu soarele. Totuși, atunci când floarea crește și se îngreunează ține „pălăria” aplecată, static, spre est. Mișcarea zilnică a plantelor de „răsărită”, cu „ochii” pe soare, le determină creșterea. Iar faptul că „pălăriile” lor sunt mai calde decât ale altor plante, fac ca polenul lor să fie mai încălzit și mai apetisant pentru albine.

M-am gândit că asemeni florii soarelui trebuie să fim și noi oamenii: de la răsărit până la apus cu ochii pe Hristos, Lumina lumii. De fapt Psalmul 34 spune „când îți întorci privirile spre El te luminezi de bucurie”. Fără Dumnezeu în ochi oamenii devin posaci, triști, irascibili, răzbunători, mândrii, de neatins… Chiar și în sânul bisericii. Fără alimentarea la Dumnezeu nu există decât inaniție spirituală. Necreștere. Pas pe loc. Sau înapoi chiar. Iar „polenul creștin”, rece, devine neatractiv pentru oameni. Sper că bisericile dvs sunt adevărați stupi…

Ceea ce nu prea știm mulți însă este ce face floarea soarelui atunci când este înnorat? Ei bine, Kim Klyn spune că în acea perioadă florile se întorc una spre alta să-și împartă energia! Ce lecție de viață!!! Atunci când cineva e lovit, deznădăjduit, trist, împovărat, bolnav, covidat chiar (că tot e la modă zilele astea), căzut, fără șansă de reabilitare etc, când spune că pentru el cerul e închis, viața are numai nori, noi trebuie să ne întoarcem fața spre el și să îi trimitem energie! Energia acumulată de la Mântuitorul!

Am mai citit că în urma unui experiment au fost legate sute de floarea soarelui ca să nu se mai întoarcă spre soare. Și creșterea lor a fost mai lentă cu 10%. Înțelegeți acum, prin analogie, de ce unii creștini cresc mai lent? Pentru că privesc spre net, spre filme, spre știri, spre conspirații, can-canuri… Ori spre nimic!

Am mai văzut ceva la floarea soarelui. După ce privește la soare stă drept, în picioare, singură! Până va fi recoltată și pusă în hambare…

Trebuie să privim spre Hristos tot timpul ca să creștem!

Trebuie să privim spre ceilalți tot timpul ca să-i ridicăm!

Trebuie să rămânem smeriți, cu capul plecat, când am ajuns la maturitate ori la bătrânețe! Dar de fiecare dată cu privirea spre Dumnezeu!

Nimeni nu va scăpa de secerișul final. Abia atunci se va constata ce valoare am avut cât am trăit!

Nicolae.Geantă

https://nicolaegeanta.blogspot.com/2020/08/lectia-verii-de-la-floarea-soarelui-de_5.html

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (28450 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: