EDITORIALE

Devoțional | Trebuie să dezvolți răbdare

Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. – Iacov 1:4

Când noi Îi spunem lui Dumnezeu: „Schimbă-mă”, trebuie să înțelegem ce spunem, pentru că nicio schimbare pe care trebuie să facem nu se va întâmpla peste noapte. Mai degrabă, ceea ce Dumnezeu face, este că ne dă oportunitatea ca, prin opoziția pe care o întâmpinăm, să creștem în timp ce ne schimbăm.

În Iacov 1 ni se spune cât de important este să avem răbdare în procesul schimbării și în timp ce întâmpinăm opoziție. Răbdarea este o roadă a Duhului, care crește și se dezvoltă doar în timp de încercare, fiind un lucru de care avem nevoie. Scriptura ne spune că, atunci când o avem, suntem desăvârșiți, întregi și nu ducem lipsă de nimic. Totuși, nu o putem obține fără a trece prin încercare, urmând ca abia mai apoi să o primim.

Dacă vrem cu adevărat să fim creștini victorioși, care Îl slujesc pe Dumnezeu și dacă vrem să facem o diferență în această lume, atunci cu siguranță vom trece prin situații care ne vor provoca. Diavolul va încerca să te descurajeze de fiecare dată, dar Dumnezeu este mai mare decât inamicul tău și El te ajută să fii biruitor prin orice provocare.

Rugăciune

Doamne, te rog să mă schimbi. Știu că acest lucru înseamnă că va trebui să trec prin situații provocatoare. Dă-mi puterea Ta, ca să pot suporta încercările, să pot avea răbdare și să cresc pe deplin în Hristos.

Material tradus și adaptat  cu permisiune din cartea Promises for everyday life (J.M.)

https://alfaomega.tv/joyce-meyer/devotional/12931-devotional-trebuie-sa-dezvolti-rabdare?fbclid=IwAR1LnnN1vUB3EQyB9Amct3VDQBMLIc4aSm3TQTaDreZghX9eFZHlamOq1_U

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: