ANUNTURI

Cigher Sorin: Nu te îngrijora, El poartă de grijă

Cei doi, proaspăt părinți, s-au bucurat de copilul care li s-a născut la această vârstă înaintată, deși după multă așteptare, dar a meritat. Erau încântați că Dumnezeu și-a îndreptat privirea spre ei și, din imposibilul omenesc, El face totul posibil.

Copilul Isaac a crescut, s-a făcut adolescent și când toată lumea se bucura (Sara era mama grijulie care îl ținea aproape de sufletul ei…), într-o zi, mesajul de sus taie respirația tatălui. Era încercarea vieții lui, dar Avraam știe cu Cine are de-a face. Îl ascultă și duce planul la îndeplinire, fără să comenteze!

Adolescentul este luat într-o călătorie de câteva zile, nu i se spune destinația și nici motivul excursiei. Era o supriză pentru el, dar și lui Avraam i se pregătea o mare surpriză, plăcută. Copilul pune întrebări grele, primește răspunsuri pe măsură, pe măsura credinței tatălui. Unde este mielul…?, întreabă copilul. Printre sughițuri, tata spune: Dumnezeu Însuși va purta de grijă…! Fără alte explicații, și-au văzut de drum și au ajuns la locul cu pricina. Acolo, surpriză! Acel miel era de fapt băiatul pe care îl iubea așa de mult. Acolo trebuia testată credința lui Avraam și dragostea lui față de Dumnezeu! Acolo se demonstrează dacă e gata să renunțe la el pentru Dumnezeu! Avram a fost omul faptelor, nu al vorbelor! Un credincios autentic este ascultător până la capăt, și cu orice preț! Este o scenă înduioșătoare și plină de lacrimi! Copilul mult dorit este pus acum pe altarul jertfei! Copilul trebuia sacrificat, așa a cerut Creatorul! Însă ceva se petrece pe muntele purtării de grijă. O voce îl oprește pe tată. Mâna întinsă spre îndeplinirea planului este blocată înainte de a-și dovedi ascultarea! Totul se oprește în loc! A trecut testul! A fost o experiență de neuitat pentru ei, dar și pentru noi! Un alt miel a fost la câțiva metri de ei, acela era mielul înlocuitor! A fost jertfit acel miel în locul lui Isaac!

De atunci și până astăzi, trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi am fost pe drumul spre altar, însă Cineva a oprit totul în loc, ne-a dat jos și a acceptat El însuși să devină Mielul dintre spini care a fost jertfit în locul nostru! Imaginea aceasta este concludentă cu ce s-a petrecut la cruce! Acolo era locul nostru, era și rândul nostru să fim puși pe cruce, meritam, dar Domnul Isus Hristos, de dragul nostru, a acceptat să fie pus în locul tuturor, a murit pentru ca noi să trăim! A fost jertfit ca noi să fim liberi! A rămas pe cruce mort și noi am devenit liberi! Vestea bună este că Cine a murit nu a fost oricine, a fost Dumnezeul adevărat care după trei zile, a înviat!

După această experiență unică, au coborât de pe munte și s-au dus spre casă. Posibil să-i fi explicat lui Isaac ce s-a întâmplat, cât de important este să-I fii credincios lui Dumnezeu și să Îi oferi Lui tot ce ai mai scump. Este necesar să fii gata să renunți, de dragul Lui, la orice pentru ca să primești totul! Este de-a dreptul uimitor ce poate face Dumnezeu cu un om care merge și se lasă pe mâna Lui!

--

Dacă experiența lui Isaac are un impact istoric asupra tuturor generațiilor, ea nu rămâne fără efect asupra acelora care l-au luat în serios pe Dumnezeu!

Fă tot ce îți spune El, du-te unde te trimite, ascultă glasul care te îndeamnă să mergi, să te oprești, să privești în jur la toate soluțiile care ți-au fost pregătite. De ce? Pentru că El Însuși va purta de grijă! Nu te îngrijora, chiar dacă îți pui întrebări! Nu te panica, chiar dacă nu vezi azi soluția pentru mâine; după trei zile vei vedea și varianta înlocuitoare. Tu dar, fii credincios!

Cigher Sorin, Sibiu

--

10 Mai 2020

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura