ANUNTURI

Cigher Sorin: Optimismul, un pas sigur spre eliberare

Atunci când privim în jur, avem impresia că lumea nu mai știe să râdă, că știe doar să se ferească, își protejează spațiul personal pentru a se asigura că totul este în siguranță. Măștile fizice sunt purtate, chiar dacă nu sunt obligatorii, mănușile fac parte din ținuta de zi cu zi, ca un accesoriu care rămâne indispensabil. De cele mai multe ori, umblăm ca teleghidați, setați pe un traseu limitat: casă, magazin, serviciu, casă. De 47 de zile suntem înconjurați de un pesimism gradual. Se seamănă doar îngrijorare, pentru că fiecare ordonanță primită a adus în plus ceva care să ne facă mai pesimiști. Dacă rămânem în pesimismul creat, vom cădea în depresie și va fi cum nu se poate mai rău. Dacă suntem influențați de mass-media, vom deveni exact ceea ce intenționează, o masă de manevră.

Dumnezeu ne-a creat pentru altceva. Dacă a îngăduit acest rău peste lume, nu înseamnă că ne-a abandonat. Dacă trecem cu toții pe aici, înseamnă că lucrurile ar trebui luate mai în serios. Este o situație universală, înseamnă că toți trebuie să ne analizăm viața! Nu este o lovitură pentru o anumită comunitate sau țară. Și în țările creștine și necreștine se petrece același lucru!

Biblia este cartea care prezintă realitatea, așa cum este ea! Nu este demodată și învechită, ci este cea mai realistă carte scrisă vreodată pe pământ! Ne vorbește despre Adevărul care tranșează lucrurile și ies la iveală și ceea ce am dori să ținem ascuns.

Credinciosul trebuie să aibă o concepție despre lume și viață cu totul diferită față de cei care nu au nicio treabă cu Dumnezeu! Optimismul trebuie să fie caracteristica unui creștin autentic. Apostolul Pavel, în cele mai grele momente ale vieții lui, când era închis, avea condiții mult mai vitrege decât o carantină pe care o avem noi, îi îndeamnă pe credincioși: Bucurați-vă întotdeauna!

Fața creștinului, limbajul lui trebuie să exprime optimismul! De ce optimism? Pentru că un creștin nu își încetează existența la moarte. Credinciosul crede în înviere, vorbește despre ce s-a întâmplat în dimineața învierii și aceasta îl face optimist! Dacă avem convingerea aceasta, vom trăi cu un optimism molipsitor! Când toată lumea este înghețată în vestea morții, creștinul trebuie să vorbească despre siguranța învierii. Chiar dacă se întâmplă să ducă aceeași povară a suferinței, creștinul crede că nu totul înseamnă aici și acum, ci există ceva mult mai bun, care urmează!

Credinciosul molipsitor prin optimismul lui aduce încredere, încurajare, înviorare peste tot unde pășește. Atunci când apare undeva, într-un context apăsător, aduce viața! Singura soluție este să privim la sursa optimismului nostru. Această sursă sigură este Cuvântul lui Dumnezeu! Constat că cei mai mulți pesimiști, citesc tot felul de cărți, dar nu Biblia. Dacă ar încerca, și-ar da seama că am dreptate! De aici putem să ne dăm seama ce sursă de informare (mai bine, deformare) are omul, din atitudine și manifestare. Îți dai seama că televizorul, internetul sunt mijloacele de informare ale pesimistului!

Un optimist este educat, cercetează tot, păstrează ce este bun, devine selectiv și elimină orice sursă destabilizatoare și distructivă!

Vrei să scapi de îngrijorări, dar continui să te îngrijorezi? Lasă-te educat de Cartea care a schimbat multe vieți de-a lungul istoriei! Veniți la Mine voi toți cei trudiți și împovărați, Eu vă voi da odihnă! Cale sigură spre eliberare! Fii optimist, există șansă, există soluție, există viață și după pandemie!

Cigher Sorin, Sibiu

30 aprilie 2020

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: