EDITORIALE

Hristos a înviat! Sărbătorind învierea Domnului din carantină!

Cu toată că suntem în carantină, acasă, izolați, distanțați social, fără întâlnire comunitară, fără biserică, fără oameni îmbrăcați frumos, fără nimic care să-l impresioneze pe celălalt de lângă noi la slujba de înviere, Vestea pe care o așteptam cu toții a venit în casele noastre! Nimeni nu-L poate opri pe Hristos să iasă din mormânt și să se întâlnească cu noi, chiar și în aceste condiții neobișnuite! Domnul a ieșit din întunericul mormântului și luminează oriunde ajunge!
Nu există o sărbătoare mai victorioasă ca aceasta! Aici, în mormântul sigilat și înfrigurat, rece și sinistru, a stat Domnul Isus, dar dimineața, înainte de ivirea zorilor, mormântul se cutremură, Hristos se ridică și iese afară! Natura participă cu solemnitate la învierea Fiului lui Dumnezeu! Piatra mare este îndepărtată, soldații, primii oameni care întâmpină învierea Domnului, privesc încremeniți și cad la pământ de frică. Poate că printre acești soldați au fost și din aceia care L-au pus pe cruce sau I-au bătut cuiele în mâini și în picioare, ori I-au pus cunună de spini pe cap sau au țintuit tabla deasupra crucii, iar acum îl văd ieșind din mormânt! Abia acum au realizat cu cine au de-a face! Dumnezeu intervine! Hristos învie! Îngerii din cer participă la miracolul învierii! Soldații romani, păgâni, văd cu ochii lor ce se petrece în grădină. Învierea Domnului Isus închide gura tuturor scepticilor, păgânilor, politicienilor, oamenilor religioși. Au încercat să mușamalizeze actul învierii, cumpărând tăcerea soldaților, răspândind minciuni peste tot. Cu toate că s-a răspândit zvonul dispariției Domnului, ei au știut că mint… oare ce conștiință au avut? Cum au dormit nopțile, știind că au fost aproape de moarte în dimineața învierii? Lumea bună a vremii a primit vestea că Isus a înviat și cei mai mulți dintre ei s-au panicat. Au realizat cât de fragili sunt; nu îi mai vedem pe urmă încercând să-L prindă și să-L omoare din nou! Au tăcut mâlc, știind că totul s-a derulat așa cum soldații au mărturisit.
Au apărut și femeile la mormânt. Cu noaptea-n cap, s-au dus la mormânt, pentru că Isus valora și mort pentru ele. Ritualurile de ungere trebuiau făcute, așa că nu au zăbovit! S-a încheiat sabatul și au dat fuga la Cel pe care Îl iubeau! Îngrijorate de neputința îndepărtării pietrei mari de la ușa mormântului, dar curajoase, au mers înainte! Surpriza a fost mare! Piatra era deja îndepărtată. Au fost întâmpinate de un înger cu un mesaj care a rămăs pentru întreaga creștinătate, semnificativ: De ce-L căutați între cei morți? Da, Isus nu mai este între cei morți! Isus este viu! Îngerul le reamintește să nu-și uite mandatul de a fi martore ale acestei învieri! S-au întâlnit cu Rabuni! Da, pentru ele, Isus rămâne cel mai important din univers. Totul este clar! Totul este schimbat! De azi, credința lor are la bază învierea Domnului! De acum vor spune tuturor că Isus nu e în mormânt, ci a înviat! Acest lucru a rămas temelia credinței creștine, pentru totdeauna! Da, niște femei se întâlnesc cu Hristosul cel înviat! Acest lucru nu-l poate lua nimeni din inimile lor! Au fost gata să meargă și la moarte cu această convingere! Ce au văzut cu ochii lor nu se putea contesta!
Ucenicii s-au grăbit să se convingă și au văzut același lucru, mormântul gol! Da, de atunci, religia creștină se numește: religia mormântului gol! S-a arătat Domnul multor ucenici în cele 40 de zile cât a mai stat pe pământ. Mulți martori confirmă același lucru, a înviat Hristos! Toma, a fost și el unul pe care nu puteai să-l duci în eroare cu informații noi, fără dovezi. Trebuia să îi argumentezi foarte bine pentru a crede… și Domnul îi arată semnele rănilor Lui, iar Toma capitulează și crede în Isus Hristos ca Domn și Dumnezeu!
Învierea este frumoasă! Dacă moartea a înnegrit istoria, învierea face să strălucească viitorul!
Da, odată cu învierea Domnului Isus, fiecare dintre noi care credem în El avem asigurat viitorul! Ne putem încrede în El, se ține de cuvânt! A promis că nu va sta mult în mormânt și n-a stat, a înviat! După înviere nu a plecat în cer imediat, pentru că i-a păsat de ucenici, a mai stat cu ei să le întăresacă credința. Îi pasă așa de mult și de tine, de mine, de întreaga lume, încât și anul acesta ne mai îmbrățișează o dată! Da, de acum putem fi siguri de cuvintele Lui, sunt verificate, învierea Lui validează aceast lucru! Te poți baza pe El. Hristos a înviat!

Cigher Sorin, 19 aprilie 2020

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura