ANUNTURI

Nu China e cauza, nici Italia, ci păcatul!

Ce se întâmplă în zilele de azi nu e din cauza Chinei, nici a Italiei, ci e din cauza păcatului.

Ieremia 44:23 – „Tocmai pentru că aţi ars tămâie și aţi păcătuit împotriva Domnului, pentru că n-aţi ascultat glasul Domnului și n-aţi păzit Legea, poruncile și învăţăturile Lui, tocmai pentru aceea vi s-au întâmplat aceste nenorociri, cum se vede astăzi.”

  1. Nenorocirea care se vede astăzi.

Nenorocirea din prezentul Europei și nu numai, e din pricina păcatului.

În această perioadă sunt bune și încurajări de felul: să fii tare”, „să te rogi” , „să nu te lași”, „să te rogi pentru autorități”, să…să… sunt bune și acestea, însa ce facem cu dedesubtul?

Cine alege astăzi să se pocaiască cu adevărat, cine alege astăzi să creadă cu adevărat că până la răpire mult nu mai este?
Sunt convins că această realitate din zilele de azi dă de gândit multor slujitori, creștini, preoți, pastori, evangheliști, proroci, cântăreți.

Cum vei sluji după ce va trece această încercare? Vei cânta ca și cum ar fi ultima cântare? Cum ai predica dacă ar fi ultima predică?

Cred că mulți vor sluji altfel, cred că în această perioadă mulți vor alege izolarea față de păcat și de lucrurile lumii, mai mult decât de un coronavirus.

Tot ce se întâmplă azi e mai mult decât o predică sau un cântec, și anume, oamenii poartă măști pe față, de frica acestui virus, însă câți aleg să poarte astăzi măști spirituale de protecție împotriva păcatului?

La intrarea în fiecare magazin oamenii își spală mâinile, însă câți oameni aleg în viața de zi cu zi să își păstreze mâinile curate indiferent pe unde vor călători?
Ce mare har e pentru un elev, student, când intră în anii de școală să intre cu mâinile spirituale curate, iar peste ani să poată ieși cu ele tot curate. Mare har.

Mulți azi se aprovizionează cu tot felul de alimente, însă ce vor face cei care nu și-au aprovizionat sufletul?

Nu știu ce stă în spatele acestui virus ce bântuie pământul. Nu știu dacă e făcut de oameni sau nu. Nu-i preocuparea noastră să știm tocmai adevărul acesta, însă ce știu e că tot ce se întâmplă e îngăduit de Dumnezeu, iar Dumnezeu a îngăduit aceasta tocmai din pricina păcatului.

  1. Frica de Coronavirus sau frica de Domnul?

Iona 1:16 – „Pe oamenii aceia i-a apucat o mare frică de Domnul și au adus Domnului o jertfă și I-au făcut juruinţe.”

Furtuna s-a stârnit pe mare nu din pricina celor ce conduceau corabia. Furtuna s-a stârnit pe mare din pricina unui creștin, și anume, din pricina lui Iona.

Dacă astăzi se întâmplă ce se întâmplă, nu e din cauza celor ce sunt sortiți pierzării, celor din lume ce n-au frică de Dumnezeu și de Fiul Său, ci din cauza celor ce se se numesc creștini.

Ei au pornit pe o cale greșită, departe de fața Lui Dumnezeu, crezând că sunt sunt bine, se adâncesc în somnul nevegherii, somnul păcatului, purtați fiind de corabia greșită în care s-au urcat; iar Dumnezeu e silit, din pricina aleșilor Săi, să Se atingă de pământ înainte de venirea Fiului Său, în moduri înspăimântătoare.

În vremea de atunci, pe oamenii aceia i-a apucat frica. În vremea de acum, fie ca pe noi să ne cuprindă frica de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.
Ce se întâmplă nu e din pricina Chinei, nici a Italiei, ci e din pricina omului care iubește tot mai mult păcatul cu ale lui nelegiuiri!

E vremea când pe creștinul cu numele, să-l cuprindă o mare frică de adevăratul Dumnezeu și să se întoarcă de la păcatele lui, la Dumnezeu!!

Oamenii din corabia lui Iona au facut Domnului juruințe, creștinii din această vreme ar trebui să facă la fel!

Merg pe stradă și văd pur și simplu oameni panicați, fețe aplecate spre pământ, cărucioare încărcate cu alimente pe un fond al disperării, măști pe față și pași repezi spre mașini sau case.

Văd oameni mai preocupați de trupurile lor decât de sufletele lor.

Văd oameni preocupați de știri TV și de anunțuri drastice din lumea internetului, mai mult decât a fi preocupați cu rugăciune, cântare și citirea Scripturii.

Văd oameni ce nu își mai zâmbesc unii altora, ce nu-și mai dau o mână caldă de pace, ci în fugă și stres își ating doar coatele.

Văd rafturile goale în magazine. Acest lucru arată că mulți doar pentru aceasta au trăit până acum (vezi 1 Corinteni 15:19).

Oh, ce bine ar fi dacă oamenii ar da năvala în magazine pentru copiii orfani, pentru oamenii ce mor de foame și pentru cei ce au o creștere deformată din lipsa de hrană…

Văd afișe de atenționare la intrare în magazine, ca distanța dintre două persoane să fie pastrată. Ohh, ce bine ar fi dacă oamenii ar înțelege că mai periculos decât un virus medical e virusul păcatului care s-a luat de pe unul pe altul, din pricina compromisurilor.

Toată agitația din zilele de azi nu arată altceva decât faptul că oamenii se tem mai mult de acest virus decât de Dumnezeu.

Teme-te de Dumnezeu și lasă-te cuprins de frica sfântă ce te duce în veșnicii!

  1. Să cântăm Imnul Național al României.

Mulțimi de mesaje se nasc în această perioadă. Lumea virtuală, rețelele de socializare sunt în alertă mai mult ca niciodată.
Îmi aduc aminte în copilarie când eram în primii ani de școală, iar la început de an cântam Imnul Național al României: „Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte”. Căntam cu atâta curaj și putere, însă nu înțelegeam deloc mesajul acestui imn.

Acum îl înțeleg mai mult ca atunci, mai mult ca niciodată.

Acum, trecuți fiind de anii 2000, cred că acest cântec se potrivește tot mai mult. Fiecare om ce stă în neașteptata izolare ar putea să rostească acest vers, iar în loc de „române”, să rostească fiecare în parte numele său: „deșteaptă-te…”, „deșteaptă-te…”, „deșteaptă-te…”

„Ce se întâmplă în zilele de azi nu e din cauza Chinei, nici a Italiei, ci e din cauza păcatului.” –

David Lela
21 Martie 2020 (acasă)

https://m.youtube.com/watch?v=IWzMupp4JNQ

https://cugetaripentrusuflete.wordpress.com/2020/03/23/nu-china-e-cauza-nici-italia-ci-pacatul/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: