ANUNTURI

Transformarea miraculoasă a unui soldat

Abbas Hameed s-a născut și a crescut în Irak și a slujit în Armata americană, în Afganistan. Copilul unei mame musulmane și al unui tată creștin, el s-a îndoit de existența lui Dumnezeu până când într-o zi o mașină a venit cu viteză mare spre punctul de control unde s-a aflat și el. Evenimentele care au urmat i-au pus viața pe un făgaș nou. Abbas Hameed: Am primit o informație legată de două mașini capcană în oraș care pot exploda oricând. Reporter: Soldatul irakian care a luptat în Armata Statelor Unite, Abbas Hameed era obișnuit să se confrunte cu situații tensionate. El avea 19 ani când a început să lucreze ca interpret, apoi ca lunetist. Abbas Hameed: Când te alături Armatei Statelor Unite, ești considerat un trădător în țara ta. Te consideră neloial. Reporter: El este al treilea din cei nouă copii ai unui tată catolic și ai unei mame musulmane, dar Abbas nu a aderat la niciuna dintre credințele părinților. Abbas Hameed: Nu am crezut în Dumnezeu. Deși nu crezi în islam, pe certificatul de naștere scrie că ești musulman. Ei te trec automat musulman în acte. Reporter: Tatăl lui Abbas a fost un om de afaceri care era mai mult plecat. Abbas Hameed: Relația mea cu el nu a fost deloc bună. M-am luptat mult cu găsirea identității mele.

Am avut un tată, dar el a fost absent. Reporter: În copilărie, tatăl lui Abbas a fost arestat și trimis la închisoare deoarece a evitat serviciul militar obligatoriu. Când s-a întors, câțiva ani mai târziu, Abbas a observat că tatăl său nu mai era acel om dur pe care îl știa. Abbas Hameed: Dumnezeu i-a atins inima și apoi a pus în inima lui rănită religia potrivită care i-a schimbat viața. M-am rugat pentru asta. L-am rugat pe Dumnezeu și I-am spus că dacă există cu adevărat, atunci să nu mă pedepsească pe mine așa cum l-a pedepsit pe el și să mă ajute să mă transform după voia Sa. Reporter: Însă pe Abbas l-a preocupat mai mult să supraviețuiască pericolelor cu care se confrunta zilnic. Echipa sa a primit o informație potrivit căreia în oraș fusese plasată o mașină capcană. Abbas era de gardă la punctul de control când a observat o mașină care se îndrepta spre ei. Abbas Hameed: Am făcut semn șoferului să se oprească. Mi-am ridicat arma și am îndreptat-o spre el. El a continuat să vină spre mine. L-am împușcat și a murit. Reporter: Câteva secunde mai târziu, mașina a explodat. Abbas Hameed: Am văzut un nor de foc și bucăți de metal împrăștiate. M-am aruncat la pământ, m-am târât ca să evit bucățile mari de metal care s-au desprins din mașina explodată. M-am ridicat fără nicio zgârietură pe corp. Reporter: Toți ceilalți aflați în apropiere au fost uciși. Abbas Hameed: M-am întrebat: Oare de ce au murit ei și nu eu? Am fost chiar acolo. Mi se pare uluitor, dar am fost cuprins de o pace și ceva din mine îmi spunea că am fost ales. Mi s-a pregătit mai mult. Trebuia doar să descopăr ce mi s-a pregătit. Reporter: În următorii doi ani, Abbas a încercat să Îl caute singur pe Dumnezeu, însă Biblia i s-a părut prea ambiguă și complicată pentru el. Apoi, în 2007 el a fost repartizat la Divizia 82 Aeropurtată unde l-a cunoscut pe sergentul Scott Young. Abbas a observat imediat că el era diferit de restul. Abbas Hameed: Se putea vedea lumina care ieșea din el prin modul în care se comporta. Aceeași voce interioară mi-a spus că acest bărbat mă va ajuta.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 315. Urmărește știri și reportaje din toată lumea: https://alfaomega.tv/stiri

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: