ANUNTURI

Reinhard Bonnke, comemorarea vieții unui evanghelist

Evanghelistului Reinhard Bonnke i s-a mai spus și Billy Graham al Africii. La vârsta de 79 de ani, el s-a alăturat Mântuitorului despre care a vorbit oamenilor o viață întreagă. Timp de șase decenii, predicatorul de etnie germană a călătorit prin Africa și a vestit dragostea lui Isus Hristos. George Thomas ne va vorbi despre viața și despre moștenirea sa.

George Thomas, reporter: I s-a mai spus cu afecțiune și „generalul Domnului”. 60 din cei 79 de ani ai săi a împărtășit vestea cea bună a lui Isus Hristos. El spunea des că misiunea vieții sale este ”să jefuiască iadul pentru a popula cerul.”

Reinhard Bonnke, evanghelist: Isus nu ne-a chemat să predicăm, ci să izbăvim oameni. Sunt de părere că asta se întâmplă în timpul cruciadelor noastre. Eu nu decorez celulele de închisoare, ci eliberez captivii.
George Thomas: Acest interviu a fost realizat cu Reinhard Bonnke în cadrul emisiunii Club 700, acum 33 de ani. Tocmai se întorsese dintr-o cruciadă masivă din Malawi, din estul Africii. Cunoscutul evaghelist născut în Germania și-a predat viața lui Hristos la vârsta de 9 ani. În cadrul interviului pe care l-am realizat cu el în 2010, Bonnke a spus că el a auzit de tânăr chemarea de la Domnul pentru a sluji în Africa. De ce în Africa?

Reinhard Bonnke: Deoarece Africa este chemarea mea. Este una specifică și personală. Dumnezeu mi-a vorbit în copilărie și mi-a spus că voi vesti Evanghelia în Africa.

George Thomas: La vârsta de 24 de ani, Bonnke s-a mutat cu soția Anni și cu băiețelului lor în Africa, în Lesotho. Cei doi au servit acolo timp de 7 ani ca misionari. El a spus că nu a fost ușor, însă a adăugat că tocmai în acele vremuri dificile a început să se roage pentru ca tot mai multe suflete să fie mântuite în Africa. Dr. Corné Bekker , decanul de la School of Divinity al Universității Regent, originar din Africa de Sud, a participat la numeroase cruciade ținute de Bonnke.

Dr. Corné Bekker, decan, School of Divinity, Universitatea Regent: El a spus că a auzit devreme în viață că Africa va fi mântuită. Până la capătul vieții sale, el nu a încetat să creadă că aceasta a fost vocea lui Dumnezeu.

George Thomas: Dumnezeu i-a dat lui Bonnke o viziune despre un continent spălat cu sângele lui Isus Hristos. El a început să vestească Evanghelia într-un cort galben cu o capacitate de 800 de oameni. Însă, în scurt timp, participanții au depășit acest număr și a fost nevoie de un cort mai mare.

Dr. Corné Bekker: Închinarea a fost minunată. El a vestit Evanghelia lui Isus Hristos într-un mod simplu. Apoi, a invitat oameni în față. Oamenii au venit cu miile, câteodată sute de mii de oameni au venit în față și și-au predat viața Domnului.

George Thomas: În 1974, Bonnke a fondat Christ for all Nations, cu scopul de a evangheliza Africa. El nu a mai predicat în acel cort, ci a călătorit prin Africa și a ținut cruciade în aer liber. La o întunire în Lagos în Nigeria din 2000, mai bine de șase milioane de oameni au venit să-l asculte predicând. În cadrul ultimului interviu acordat emisiunii Club 700 în 2018, Bonnke i-a povestit lui Pat modul în care Domnul a atins foarte multe suflete în timpul evenimentului de cinci zile.

Reinhard Bonkke: În cadrului serviciului ținut în ultima zi, un milion de oameni au fost mântuiți și au completat documentul care a dovedit această decizie. Asta mi-a dat credință și pentru restul lumii. Dacă Isus poate mântui un milion de oameni la o întrunire, atunci în mai puțin de un an America ar putea fi mântuită.

Pat Robertson, CBN, fondator: Amin!

George Thomas: Bonnke a precizat mereu că astfel de cifre remarcabile s-au putut obține doar prin puterea și ungerea Duhului Sfânt.

Reinhard Bonkke: Avem nevoie de Marea Trimitere și Îl avem pe Duhul Sfânt. Dacă avem doar Marea Trimitere fără Duhul Sfânt, atunci avem putere fără scop sau scop fără putere. Cei doi nu pot fi separați.

George Thomas: Potrivit lui dr. Bekker, în cadrul cruciadelor sale au avut loc vindecări miraculoase.

Dr. Corné Bekker: Multe dintre aceste miracole au avut loc în mod spontan, ologul a început să umble, orbul a început să vadă, iar surdul a început să audă.

George Thomas: Potrivit organizației Christ for all Nations, de la începutul lucrării lui Bonnke din 1967 până în prezent, mai bine de 79 de milioane de oameni au decis să-L urmeze pe Hristos, în Africa și în alte părți ale lumii. De la moartea sa, este omagiat de multe persoane. Printre ei se află și președintele musulman al Nigeriei, Muhammadu Buhari, potrivit căruia moartea lui Bonnke este „o mare pierdere pentru Nigeria, pentru Africa și pentru întreaga lume.” Evanghelistul Reinhard Bonnke avea 79 de ani. El a decedat săptămâna trecută în Orlando, înconjurat de familie. A lăsat în urmă pe soția sa Anni, trei copii și opt nepoți.
Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 805 – decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: