ULTIMELE STIRI

Devotional – Iubindu-i pe altii pana la restaurarea lor

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


„S-a sculat de la masă, S-a dezbrăcat de hainele Lui, a luat un ştergar şi S-a încins cu el. Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins. ” (Ioan 13:4-5). Unii creștini devotați urmează acest exemplu și își fac un obicei de servicii de „spălare a picioarelor”. Deși acest lucru este cu siguranță lăudabil, există o semnificație mai profundă care trebuie învățată din această practică. De fapt, când Isus a spălat picioarele ucenicilor, el i-a întrebat: „Înţelegeţi voi ce v-am făcut Eu?” (13:12).

Isus dădea un exemplu privind ceea ce Își dorește cel mai mult de la fiecare dintre noi – „luând prosopul”. Există mai multe lecții ascunse pe care le putem învăța de la Domnul nostru în timp ce privim această frază. Cuvântul ne spune: „slujiţi-vă unii altora în dragoste.” (Galateni 5:13) și: „Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos” (Efeseni 5:21). Adesea glumim cu anumite adevăruri din Biblie, pentru că nu le înțelegem sensul și, în acest fel, ne lipsește puterea. Câți dintre noi știm cu adevărat ce înseamnă să ne slujim unii pe alții în dragoste? Și cum ar trebui să ne supunem unul altuia în frica lui Dumnezeu? Pe măsură ce vom înțelege mai bine ce a făcut Isus prin spălarea picioarelor ucenicilor Săi, vom înțelege aceste concepte privind slujirea și supunerea. Vedeți, lucrul acesta înseamnă mult mai mult decât a îndeplini ordine sau a fi deschis pentru a accepta o autoritate superioară. Mai degrabă, aceste adevăruri glorioase sunt revelate numai în contextul „preluării prosopului”.

O altă lecție pe care Isus ne-a arătat-o când a spălat picioarele ucenicilor a fost cum să obținem unitatea părtășiei în trupul lui Hristos. Când Petru refuza ca Domnul să îi spele picioarele, El i-a spus: „Dacă nu te spăl Eu, nu vei avea parte deloc cu Mine.” (Ioan 13:8). Isus Își arăta mila și dragostea prin spălarea sentimentelor pe care Petru le purta, și anume lipsa de curaj, durerea și disperarea lui.

https://alfaomega.tv/devotional/11649-devotional-iubindu-i-pe-altii-pana-la-restaurarea-lor?fbclid=IwAR23EGeY9yG6KGdzKgmtynlLvYTPHAE-WRjZ5gsr9tVWHY-pKW7KQM-dtKY

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27456 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: