ANUNTURI

Razii împotriva bisericilor din Algeria!

Razii împotriva bisericilor din Algeria!

Există motive de îngrijorare întemeiate pentru situația creștinilor din Algeria după una dintre cele mai extreme razii asupra credincioșilor apărute în urma unei serii de închideri ale bisericilor. Conform rapoartelor, în această zonă problematică, numai două congregații mai sunt deschise.
În doar două zile, trei biserici au fost închise, iar celor prezenți la închinare li s-a ordonat să iasă din clădire. Cei care au refuzat au fost evacuați cu forța.
Directorul executiv al „Help the Persecuted” și președintele Joshua Youssef spun că, în ciuda provocărilor, creștinii rămân puternici de dragul Evangheliei.
Joshua Youssef, directorul executiv al „Help the Persecuted”: Au poziții foarte curajoase. Mai curajoase decât ce am văzut în alte țări în care am lucrat. Vor să se afle despre ei. Vor ca aceste clipuri să se răspândească. În alte state, oamenii erau mai timizi, dar algerienii nu sunt dispuși să se dea bătuți.
Youssef spune că există îngrijorarea ca persecuția să escaladeze.
Joshua Youssef: Deja au apărut dovezi video ale violenței împotriva liderilor bisericești. În una dintre fotografiile pe care le-am primit de la colegii mei, poliția îl lovea peste picior pe pastorul senior al bisericii din Tizi Ouzou. A spus că voiau să-i rupă piciorul. Cred că s-a văzut deja că folosesc violența fizică. Știm că sunt capabili de asta. Cred că pot începe să amenințe membrii familiei proprii și a familiei extinse ale pastorilor, punând presiune în diverse moduri.
Problema din Algeria s-a agravat deja. „Help the Persecuted” plănuiește să ajute creștinii algerieni oferind sprijin practic, dar, în momentul de față, prioritatea e să avertizeze oamenii din întreaga lume cu privire la această criză.
În momentul de față, liderul echipei din Algeria se concentrează să răspândească mesajul și să le spună oamenilor ce se întâmplă.
Cred că va veni o vreme când va fi nevoie să intervenim cu sprijin financiar, dar acum facem tot ce putem pentru a răspândi vestea.
Youssef a conchis vorbind despre cum pot oamenii din întreaga lume să pună presiune pe guvernul algerian pentru a pune capăt persecuției.
Joshua Youssef: Anglia, SUA, Canada, Australia au oficii pentru libertatea religioasă în cadrul departamentelor de stat din ministerele lor de externe
și trebuie să să le facem cunoscut ce se întâmplă, astfel încât să existe presiune internațională. Dar, fiind creștini, cel mai important e să ne rugăm pentru frații și surorile din Algeria. Problema se poate înrăutăți și să se îndrepte într-o direcție nedorită de nimeni. Dar biserica din Algeria e gata să își asume riscuri.
Peter Wooding, pentru Global News Alliance
Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: