ANUNTURI

Alegeri Intelepte – de Iuliu Centea

Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

Omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Omul are capacitatea de a alege.

Dumnezeu nu ne-a făcut roboți cum vrea Statul Islamic, organizația teroristă musulmană care controlează o populație de milioane de oameni, roboți care trebuie să asculte orbește de ei. Dumnezeu ne-a făcut oameni liberi, demni, oameni care trebuie să aleagă. Alegerea este parte a ființei umane. Drumul nostru, traseul vieții noastre, este determinat de alegerile noastre.

Evanghelia după Matei prezintă nașterea Domnului Isus. Pentru Maria a fost o alegere să accepte zămislirea de la Duhul Sfânt. O alegere riscantă pentru că viața ei era în pericol, o naștere în afara căsătoriei nu era acceptată în societatea aceea.

Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit, și nu voia s-o facă de rușine înaintea lumii; de aceea și-a pus de gând s-o lase pe ascuns (Matei 1:19). Decizia lui Iosif nu a fost umilirea publică a Mariei. Îndurerat a ales să n-o facă de ocară, el nu știa de zămislirea prin Duhul Sfânt. Alegerea lui înțeleaptă a atras favorul divin. Dumnezeu vorbește cu el, trimite un înger să-i spună adevărul: Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. (Matei 1:21)

Cristofobia societății de azi este în creștere. Intoleranța și ura față de creștinism devine tot mai mare. Maria a ales pe Isus chiar dacă risca totul. A alege pe Isus este întotdeauna o alegere înțeleaptă.
Viața noastră are nevoie de o dedicare de tip Maria pentru Isus. Ea a pus relația ei cu Iosif după dedicarea pentru Isus. Creștinismul are nevoie de acest tip de dedicare. A alege pe Isus este o alegere înțeleaptă, cea mai înțeleaptă.

Tinerii care aleg pe Isus, cum Maria a ales, pot fi marginalizați, aruncați la periferia multor inimi, dar rămân cu Regele Universului.O viață cu Regele Universului aduce iertare de păcate, mântuire și binecuvântare.

Dumnezeu a dăruit omului darul de a alege. În primul rând a alege Calea Domnului este cea mai importantă alegere. Există o ierarhie a importanței alegerilor. Orice alegere are urmări cu intensități diferite în timp. Hristos ne-a învățat: Cereți și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți, și vi se va deschide. (Matei 7:7)

Chiar și pentru alegerile politice trebuie să ne uităm la Tatăl Ceresc și să cerem omul potrivit, oamenii potriviți, să facem alegeri înțelepte. Dar, în loc de acest lucru, unii se uită la pomană electorală și atât. Și animalele sunt atente la pomană în bucate. Unii votează ca animalele. E valabil pentru orice alegeri, nu doar politice.

Esau a ales greșit și când s-a trezit la realitate, alegerea înțeleaptă nu se mai putea face. Este un timp când se închide timpul pentru o alegere înțeleaptă.

Vegheați să nu fie între voi nimeni curvar sau lumesc ca Esau, care pentru o mâncare și-a vândut dreptul de întâi născut. Știți că mai pe urmă, când a vrut să capete binecuvântarea n-a fost primit; pentru că, măcar că o cerea cu lacrimi, n-a putut s-o schimbe. (Evrei 12:16-17)

Alegerile înțelepte depind de oameni care au înțelepciune. Nu este o rușine înaintea lui Dumnezeu să recunoști că n-ai. Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. Dar s-o ceară cu credință, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoiește, seamănă cu valul mării, turburat și împins de vânt încoace și încolo. (Iacov 1:5-6)

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/statul/3617-alegeri-intelepte-de-iuliu-centea?fbclid=IwAR38C7y1LNcmKG2cwtZLZxBhD6zzkMYVolYVNU48kzuekPWYHs00HDwjb1s

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: