ANUNTURI

La revedere, Cristi Țepeș!

img_1268Ne vei lipsi multora, mai multora decât ai fi crezut. La revedere, Cristi Țepeș! Era toamna anului 1994. Începusem primul an de facultate, în București. Erau așa de multe noutăți pentru mine. Alt oraș, altă școală, alți colegi, alt nivel. Și ce-ar fi fost la fel sau măcar asemănător, parcă era tot inedit. Așa e băiatul ce pleacă pentru prima dată atât de departe, schimbând un oraș muncitoresc pe-o capitală gălăgioasă. Printre acele noutăți ai apărut și tu, în postura predicatorului altfel, al liderului pasionat și al prietenului devotat. Colegii mai mari mi-au vorbit despre tine și așa am ajuns la Teatrul de Operetă „Ion Dacian” – locul unde, în fiecare luni, se reuneau studenții creștini din București.

Nu mai intrasem până atunci într-un asemenea lăcaș de cultură. Și azi îmi amintesc acele coloane de marmură, garderoba și cafeneaua. Mi se părea că toate acestea potrivesc de minune cu noua postură în care mă aflam, că mă fac să mă simt „mai student”. Dar ceea ce se întâmpla acolo, vreo două ceasuri, era mai mult decât cele descrise. Nu era un program de biserică, fapt pentru care te felicit din toată inima. Nu era nici șezătoare fără cap și coadă, un fel de întrunire boemă din care nimeni nu mai înțelege nimic. Era o părtășie cum nu mai întâlnisem în cercul strâmt în care mă învărtisem până atunci. Deși cântam ceva imnuri (îmi amintesc felul cum ne dirijai, discret) și ascultam ceva predici (întotdeauna scurte și aplicative), niciodată n-am avut senzația că reluăm vreo liturghie de prin bisericile de unde veneam. Aveai grijă să fie de fiecare dată ceva inedit: o mărturie, un concurs, o știre.

Toate acestea erau acompaniate de bunătatea și zâmbetul tău. Cine te-a cunoscut n-are cum uita asta! Era ceva-ul ce te făcea unic. Știai să ajungi la esențialul lucrurilor, ajutându-te de umor și inteligență. Erai atât de pasionat de Scripturi încât ne molipseai. Uneori ne chemai la rugăciune, deși printre sutele de tineri erau și mai neduși la biserică. Prejudecățile și micimile confesionale ți le-ai rezolvat demult, ceea ce ne făcea atât de bine. Plecam întotdeauna cu gândul de-a reveni și săptămâna viitoare, ba chiar îi molipseam și pe alții. Ajunsesem să cred că duminica nu-i completă fără lunea ta. Ziua cea mai de temut a săptămânii devenise o plăcere mult așteptată și o detentă pe care oricine și-o dorește.

Cu timpul, am aflat și despre îndeletnicirile tale. Am fost mereu mândru să te știu la TVR, deși mereu mi-am imaginat că nu-ți era simplu. Și totuși, cu înțelepciune și dăruire, ai reprezentat evanghelicii într-un spațiu atât de bine controlat de biserica majoritară. Glasul tău unic ne-a redat de multe ori demnitatea de care aveam nevoie. Când s-au deschis televiziuni creștine, am auzit cu plăcere că te-ai implicat fără vanități. N-ai refuzat nicio provocare, ți-ai luat timp, ai exersat răbdare și ai visat la mai bine. Mi te imaginez mereu activ, gata să faci orice lucru până iese bine. Deși n-am avut privilegiu unei relații apropiate, erai mult prea dăruit ca frumosul tău caracter să nu lumineze până departe.

Dar acum, ai plecat! Drumul spre Iași n-a fost decât o netezire a celuilalt drum, spre cer. Te-ai stins alergând spre ai tăi, pentru că așa erai tu. Pe orice drum s-ar fi întâmplat, într-un fel sau altul, plecai de la ai tăi spre… ai tăi. Nu ți-am cunoscut soția, nici copiii. Sunt convins că toți sunt minunați și că acum, la ceas de jale, bunul Dumnezeu nu-i lasă. N-am nicio îndoială că inimile le vor fi mângâiate prin har, iar exemplul ce l-ai lăsat în urmă îi va onora. Ne vei lipsi multora, mai multora decât ai fi crezut. La revedere, Cristi Țepeș!

999page

http://www.coramdeo.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Multumim lui Dumnezeu pentru ca ai existat intre noi.
    Multumim lui Dumnezeu pentru ce ai lasat in urma ta. „De dragul Tau”… moartea e un prag catre Domnul. Minunata voce.
    Dumnezeu sa poarte de grija familiei si s-o intareasca in necaz.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: