EDITORIALE

Toni Berbece: Ca evreii sau ca ninivenii

Iona a predicat în Ninive o singură zi doar opt cuvinte și i-a anunțat că au doar 40 de zile să se lase de rău și să se întoarcă la Dumnezeu. Nu aveau Scriptura, profeții și nici expereințe cu Dumnezeu, dar aceștia s-au căit imediat în sac și cenușă și au postit chiar și cu animalele, doar pentru a-L îndupleca pe Dumnezeu. Au reușit.

Însă poporul lui Dumnezeu, evreii, care aveau Scriptura, profeții și experiențe cu Dumnezeu, au avut parte de Cel mai Mare Predicator, care a predicat timp de trei ani și jumătate, i-a chemat la pocăință în peste 1250 de zile, a făcut cele mai mari semne și minuni printre ei, a înviat din morți și le-a asurzit urechile cu vestea aceasta, apoi le-a dat timp și 40 de ani ca sa se pocăiască până la marea distruge a Ierusalimului din anul 70, însă cu toate astea nu au făcut-o.

De multe ori mulți din Biserică seamănă din păcate nu cu ninivenii, ci cu evreii. Au parte de mii de chemări la pocăință, au Biblia, au experiențe care le dovedesc puterea lui Dumnezeu, dar viețile lor arată că nu-L cunosc. Însă vine câte un “ninivean”, care aude o singură dată o singură chemare la Cristos și o îmbrățișează cu toată forța, se dedică cu totul și astfel cei din urmă ajung cei dintâi. În ziua judecății cei care au fost nelipsiți de la Biserică, dar nu L-au cunoscut pe Dumnezeu vor fi judecați de acești “niniveni”.

Tu ce fel de credință ai? Ce fel de inimă ai? Cum tratezi pocăința? Crezi că prezența la slujbe, o Biblie la subțioră și o “jertfă de bani” adusă săptămânal te vor mântui fără pocăință prin Cristos? Te înșeli! Primele cuvinte ale predicării lui Isus au fost: “Pocăiți-vă, căci împărăția Cerurilor este aproape!” Pocăința nu-i apartenența la o “sectă”, ci apartenența la Cristos!

Cu prețuire,
Toni Berbece

https://www.facebook.com/tony.profides?epa=SEARCH_BOX

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: