EDITORIALE

Devotional – Aducand roade care raman

Isus a spus: „ Eu sunt adevărata Viţă şi Tatăl Meu este Vierul. Pe orice mlădiţă care este în Mine şi n-aduce rod, El o taie, şi pe orice mlădiţă care aduce rod, o curăţeşte, ca să aducă şi mai mult rod. Dacă nu rămâne cineva în Mine, este aruncat afară, ca mlădiţa neroditoare, şi se usucă, apoi mlădiţele uscate sunt strânse, aruncate în foc şi ard.” (Ioan 15:1-2, 6).

Adevărații ucenici ai lui Isus Hristos nu pot ignora această mare responsabilitate de a da roade. Dumnezeu veghează asupra viței de vie și asupra tuturor ramurilor lipite de rod cu mare grijă. De asemenea, are cuțitul în mână, urmărind cu dragoste cele mai mici dovezi de stricăciune sau boală, care i-ar putea împiedica creșterea. Dumnezeu se așteaptă ca fiecare ramură să dea roade; de fapt, este imposibil să-L onorăm și să-L glorificăm pe Dumnezeu – sau să fim adevărați ucenici – fără a avea rod. Isus a spus: „prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit şi voi veţi fi astfel ucenicii Mei” (15:8).

A da roade înseamnă a-I fi pe plac lui Dumnezeu – a deveni mai mult ca El. A produce roade aduce glorie Tatălui prin ceea ce devenim și nu prin ceea ce facem. Biblia spune foarte clar că mulți vor avea rezultate deosebite – vor scoate draci, vor vindeca bolnavii, vor face mari minuni în Numele Lui, dar Dumnezeu știe dacă acolo este un suflet arid, fără rod.

Un credincios roditor este cel care Îl iubește și se teme de Dumnezeu, care se teme de judecățile Sale drepte și care e înfometat după Cuvântul Său. El se desfată în a avea Cuvântul care să îndepărteze toate piedicile, permițând ca viața și asemănarea cu Hristos să crească în el. Este imposibil să porți rodul neprihănirii, dar Cuvântul Lui să nu rămână în tine!

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/devotional/11203-devotional-aducand-roade-care-raman?fbclid=IwAR1-wmE3HJIEcyy2vU6JIx6S4WFX_QWf4hAdYl_5Ri-vvND3wIrGlyfyfwk

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: