ULTIMELE STIRI

Unde este Dumnezeu când în lume e atât de multă sărăcie și foamete?

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00


Unde este Dumnezeu când în lume e atât de multă sărăcie și foamete? Aceasta este o întrebare pusă de cei care caută să nege existența lui Dumnezeu cu ajutorul căreia urmăresc să-și înăbușe conștiința care îi condamnă și care le vorbește prin creație și nu numai despre existența Sa. De asemenea, aceasta este o întrebare folosită ca scuză și argument și de cei care nu vor să se supună lui Dumnezeu. Mai exact, ei spun prin asta că Dumnezeu este un Dumnezeu rău și că astfel au toate motivele să nu Îl slujească și să se răzvrătească împotriva Lui.

Aceste argumente, precum și întrebarea care face subiectul principal al acestui mesaj, sunt ridicole și lipsite de logică dacă privim la Adevăr care este Cuvântul lui Dumnezeu. Până la finalul articolului, voi răspunde la această întrebare și voi arăta cu ajutorul Cuvântului lui Dumnzeu (Biblia) că nu este decât o scuză lipsită de orice fundament a oamenilor care iubesc păcatul și întunericul și vor să continue așa, mai exact nu vor să se supună lui Dumnezeu, și care caută să-și înăbușe conștiința care îi condamnă pentru că nu suportă ideea că există Cineva căruia vor trebui să îi dea socoteală pentru modul în care și-au trăit viața.

Dar înainte de a răspunde la ”întrebarea-argument” a acestor oameni, haideți să vedem ce spune Cuvântul lui Dumnezeu despre sărăcie și care este viziunea lui Dumnezeu când vine vorba despre aceasta, precum și despre nevoi.

Deuteronom 14:28-29 – ”La sfârșitul celui deal treilea an să scoți toată zeciuiala din producția acelui an și so așezi în cetățile tale. Atunci să vină levitul care nu are teritoriu sau moștenire în popor, străinul, orfanul și văduva din cetățile tale și să mănânce și să se sature, pentru ca Domnul, Dumnezeul tău, să te binecuvânteze în toate lucrările pe care le vei face cu mâinile tale.”

Vedem clar cum lui Dumnezeu îi pasă de nevoile levitului, care nu avea un teritoriu al său în mijlocul Israelului, de străinii care locuiau acolo, precum și de văduve și de orfani.

Iată ce mai poruncește Dumnezeu: ”Dacă va exista printre voi vreun nevoiaș, dintre frații voștri, întruna din cetățile voastre, îțara pe care vo dă Domnul, Dumnezeul vostru, să nu vă împietriți inimile și să nu vă închideți mâna față de fratele vostru nevoiaș.” (Deuteronom 15:7)

Și continuă: ”Ci săți deschizi mâna ca săîmprumuți cu tot ceea ce are nevoie. Ai grijă ca nu cumva să fie vreo ticăloșie în inima ta și să spui: «Of, se apropie anul al șaptelea, anul iertării datoriilor!» și ca nu cumva să privești cu ochi rău pe fratele tău nevoiaș și să nuîmprumuți. Atunci el va striga către Domnul și vei fi vinovat de păcat. Săi dai cu dărnicie, nu cu părere de răîn inimă, căci pentru aceasta te va binecuvânta Domnul, Dumnezeul tău, în toate lucrările tale și în orice realizare a mâinilor tale. Întotdeauna vor exista oameni nevoiași în țară. De aceea îți poruncesc: «Să fii darnic față de fratele tău sărac și față de cel nevoiaș din țara ta.»” (Deuteronom 15:8-11) Ce rău e Dumnezeu, nu? Sunt ironic, desigur. Dar mai avem multe părți din Scriptură care vorbesc despre caracterul lui Dumnezeu în legătură cu acest subiect.

Exodul 22:22 — ”Să nui asuprești pe văduvă sau pe orfan.” Cine erau văduvele și orfanii? Niște categorii de oameni care erau vulnerabile și în nevoie, niște oameni sărmani.

Deuteronom 10:17-18 – ”Căci Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeul dumnezeilor și Stăpânul stăpânilor, Dumnezeul cel mare, puternic și de temut, Care nu ține parte nimănui și nu primește mită, Care face dreptate orfanului și văduvei și iubește pe străin, dândui hrană șîmbrăcăminte.”

Deuteronom 24:17 – ”Să nu pervertești dreptul străinului sau al orfanului și să nu iei drept garanție haina văduvei.”

Deuteronom 24:19-21 – ”Când îți vei secera recolta de pe câmpul tău și vei uita un snop pe câmp, să nu te întorci săl iei. Să rămână pentru străin, pentru orfan și pentru văduvă, pentru ca Domnul, Dumnezeul tău, să te binecuvânteze în toată lucrarea mâinilor tale. Când îți vei scutura măslinii, să nu mai culegi de pe ramuri ce a rămas în urma ta. Să rămână pentru străin, pentru orfan și pentru văduvă. Când îți vei culege via, să nu mai strângi ce a rămas în urma ta. Să rămână pentru străin, pentru orfan și pentru văduvă.”

În Deuteronom 27:19, în contextul în care se vorbește despre diferite blesteme care vin în urma unor diferite fapte rele, apare și acesta: ”«Blestemat este cel ce se atinge de dreptul străinului, al orfanului și al văduvei!» Și tot poporul să răspundă: «Amin!»”

Dar nu ne oprim aici pentru că Biblia continuă să vorbească despre caracterul lui Dumnezeu în legătură cu acest subiect.

Psalmul 68:5 – ”În Lăcașul Său cel sfânt, Dumnezeu este tatăl orfanilor și apărătorul văduvelor.” Dumnezeu este comparat aici cu un judecător care face dreptate și‑i sprijină pe cei sărmani.

Psalmul 146:9 – ”Domnul îi păzește pe străini, sprijină orfanul și văduva, dar răstoarnă calea celor răi.”

Mai departe, iată ce spune Dumnezeu în Isaia 1:17 – ”ci învățați să faceți bine! Căutați dreptatea, scăpați pe cel asuprit! Faceți dreptate orfanului și vorbiți în apărarea văduvei!” Iar mai departe în Isaia 1:23 spune: ”Conducătorii voștri sunt răzvrătiți și sunt prieteni cu tâlharii. Toți iubesc mita și aleargă după daruri! Nul apără pe cel orfan, iar cauza văduvei najunge înaintea lor.” Din nou și din nou, observăm că Scriptura ne arată clar că lui Dumnezeu îi pasă de cei sărmani și nevoiași. Dar continuăm.

Dumnezeu spune în Ieremia 5:28 – ”Sau îngrășat și lucesc de grăsime. Faptele lor rele nu au limită; ei nu pledează pentru cauza orfanului, ca so câștige, nici nu apără dreptul celor nevoiași.” Aici putem observa cum Dumnezeu condamnă și păcatul lăcomiei. Și acesta este în strânsă legătură cu sărăcia din lume, dar vom vorbi puțin mai târziu despre asta.

Iar în Ieremia 49:11 Dumnezeu spune: ”Lasăți orfanii, căci Eu îi voi ține în viață, iar văduvele tale să se încreadă în Mine.“ Totodată, în Zaharia 7:10 spune: ”Nu asupriți pe văduvă sau pe orfan, nici pe străin sau pe sărac și niciunul să nu gândească rău în inima lui împotriva fratelui său!»” Și în Maleahi 3:5 tot Dumnezeu spune: ”Atunci Mă voi apropia de voi pentru judecată și Mă voi grăbi să fiu martor împotriva vrăjitorilor, a adulterilor, a celor ce jură fals, a celor ce opresc din plata zilierului, a celor ce asupresc pe văduvă și pe orfan și a celor ce nedreptățesc pe străin și care nu se tem de Mine, zice Domnul Oștirilor.”

Așadar, Dumnezeu este un Dumnezeu căruia îi pasă de cei sărmani, de cei nevoiași, de văduve și de orfani. Aceste caracteristici ale Sale trebuie să se regăsească și în noi după cum vedem în Iacov 1:27 – ”Religia curată și nepângărită înaintea lui Dumnezeu Tatăl este aceasta: săi vizitezi pe orfani și pe văduve în necazul lor și să te păstrezi pe tine însuți neîntinat de lume.”

Acum că am văzut caracterul lui Dumnezeu, de ce este totuși sărăcie și foamete în lume? Și acum voi răspunde în detaliu la întrebarea care face subiectul nostru.

Răspunsul pe scurt pentru situația în care se află omenirea este următorul: din cauza păcatului, adică a răzvrătirii omului față de Dumnezeu.

https://romanipentruisrael.wordpress.com/2019/09/09/unde-este-dumnezeu-cand-in-lume-e-atat-de-multa-saracie-si-foamete/

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (25415 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: