ANUNTURIEducatieStiri

Copiii noștri au nevoie de educație, nu îndoctrinare

Milioane de copii și adolescenți încep școala. O întrebare care tot mai des se face auzită este dacă „educația” primită azi în școli mai are vreo valoare. Tot mai mulți părinți și observatori comentează că educația zilelor noastre a devenit o unealtă de îndoctrinare a copiilor în loc de a-și însuși cunoștințe folositoare.

Printre cei care gândesc așa sunt și eu. Am început să observ lucrul acesta cu mai mulți ani în urmă. La ce folosește așa numită educație sexuală în școli? Asta nu este educație, ci îndoctrinare. La ce folosește predarea evoluționismului, având în vedere că este o teorie falsă?

Copiii deja sunt suprasolicitați. Le furăm din timp să le dăm mai multă, zicem noi, „învățătură”, chiar dacă nu folosește. Le scurtăm vacanțele să îi ținem mai multe zile în școală. Dar cu ce scop? Cu ce folos?

O educație sănătoasă e una care înnobilează sufletul, îmbogățește dotarea morală și valorică a copiilor. Mă opun îndoctrinării copiilor, dar sunt pentru educarea lor în domenii practice și folositoare, atât lor, cât și societății.

Urăm copiilor și adolescenților mult succes în noul an școlar și solicităm sistemului educațional din România să înceteze îndoctrinarea. Mai ales îndoctrinarea în așa numitele „valori seculare” care nu folosesc la nimic.

Solicităm ca ei să nu fie transformați în roboți, în unelte docile ale statului secular. Solicităm ca părinților să li se permită să fie agenții primordiali și cei mai influenți în viața copiilor privind educația morală pe care o primesc.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: