EDITORIALE

Ce fac dacă am datorii?

Există o problemă cu datoriile din punct de vedere scriptural?

Bogatul stăpânește peste cei săraci, și cel ce ia cu împrumut este robul celui ce-i dă cu împrumut. – Proverbe 22:7

Datoriile în sine, nu sunt mereu un lucru greșit. Odată ce cardurile de credit, creditele bancare, creditele pentru mașini şi creditele pentru locuințe sunt plătite, anumite datorii rezonabile pentru investiții înțelepte pot să fie chiar foarte bune. Sunt multe beneficii și avantaje pentru cheltuieli care revin din investiții imobiliare. Mulți dintre oamenii înstăriți au fost foarte harnici și înțelepți, și de multe ori au sacrificat și au investit în lucruri care fac ca banii lor să lucreze pentru ei și să producă alți bani, în loc să îi cheltuie sau să îi pună într-un cont de economii în fiecare lună.

Da, poate câteodată se pare că ei au datorii, dar ei au gândit fluxul de numerar astfel încât alții plătesc acele datorii. De exemplu pot cumpăra o casă și să aibă pe cineva în chirie care să facă plățile lunare pentru creditul ipotecar. Sau pot cumpăra o franciză pentru un produs sau serviciu, dar cei ce folosesc serviciile sau produsele respective plătesc și pentru creditul de care a fost nevoie pentru investiție, și astfel beneficiile acestei datorii ce este de fapt o investiție, sunt multiple.

În schimb, datoriile care crează o robie și o amenințare pentru o viață sănătoasă de consumator, sunt un păcat, și ne pot separa de planul și chemarea lui Dumnezeu pentru viața noastră. Dumnezeu are un plan să avansăm, să prosperăm, nu unul de nenorocire – pentru a ne da un viitor și o nădejde (Ieremia 29:11). Pentru că noi nu cunoaștem viitorul nu avem nici o autoritate să presupunem că Dumnezeu ne va da mai mult de promisiunea lui zilnică de a se îngiji de noi.

Atunci când intrăm în mod voluntar într-o înțelegere ce presupune o datorie, mai ales într-o lume fără Dumnezeu, este ca și cum am juca la un joc de noroc și sperăm că Dumnezeu își va extinde brațul Harului Său să acopere acea dorință pentru lucrurile pentru care am intrat în datorii. Oricum motivăm nevoile noastre, datoriile de obicei sunt un semn clar că trebuie să ne re-examinăm motivațiile pentru fiecare lucru cumpărat.

Patru lucruri pe care le cauzează datoriile:

1. Dobândă acumulată – Invers.

În loc ca creditorii să îți plătească ție dobândă pentru suma de bani pe care o deții tu în cont, ei îți iau bani pentru perioada de timp în care folosești tu banii lor. Haideți să ne uităm la un credit pentru o casă de exemplu.

Folosind un calculator de credit de la trei bănci diferite din România, am primit următoarele informaţii (în medie):
Suma împrumutată: 50 000 EURO
Dobânda: 6,5 %
Perioada de rambursare: 360 de luni (30 de ani)
Rata lunară: 320 EURO
Total de plată: 115 200 EURO

Păcatul este suma de 65 200 EURO plătiți deasupra celor 50 000 care au fost împrumutați, bani care ar fi putut fi folosiți în multe alte feluri pentru a zidi în Împărăția lui Dumnezeu. Poate că momentan nu ai credința și răbdarea să crezi că poți cumpăra o casă cu banii jos, însă trebuie să înțelegi ce capcană sunt creditele imobiliare pe termen lung.

2. Împrumuturile se bazează pe presupuneri despre viitor

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/banii/5121-ce-fac-daca-am-datorii?fbclid=IwAR3g_v2BYrkocFYXKBClW_LaaKZl4laNUt0UCqYv4LJusu_h2aS2rN1d-LM

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: