ULTIMELE STIRI

David Lela – Mesaj pentru tineri: PRĂPASTIA DIN SPATELE MUZICII CREȘTINE CONTEMPORANE

Sustine. Doneaza, Dumnezeu te va rasplati!

$3.00


Primesc acest mesaj de la Dumnezeu pentru voi, dragii mei tineri și nu numai.Un mesaj fără prea multe explicații teologice. În timp ce vă scriu, Duhul lui Dumnezeu îmi spune că voi aveți nevoie să știți ce e în spatele muzicii dincolo de cuvintele: păcat,atenție,pericol, succes,bani,vedetism,compromis,popularitate etc. Voi aveți nevoie de adevărul clar și pe înțelesul vostru,iar eu nu voi face altceva în cele ce urmează, decât că voi scrie doar ce El îmi spune să scriu.Voi scrie nu din lumea google,nu din auzite,nu din prezentările altora,nu din filme sau cărți, ci voi scrie din trăirile personale care au avut loc în perioada anilor de neascultare, în multele trăiri duplicitare: deși cântam în mediul creștin, totuși, viața mea din spatele scenei, era o viață plină de păcate care s-au născut pe fondul muzicii.Ani în care am iubit muzica mai mult decât orice alt lucru în viață.Pot să fiu mai direct cu voi? Am iubit muzica mai mult decât pe Dumnezeu!

Lasă-te schimbat de ce vei citi,lasă-L pe Dumnezeu să lucreze la inima ta în aceste momente și El să te aducă pe cea mai frumoasă scenă a vieții tale(Matei 6:6),El să te ducă spre adevăratul loc al închinării în duh și adevăr (Ioan 4:23), iar dacă va trebui să faci o reformă în viața ta după ce vei citi aceste versuri, fă-o indiferent cât te va costa, îți șoptesc cu toată sinceritatea,merită. Poate va trebui să arunci discurile tale în foc,stick-urile usb,muzica din telefon sau din laptop sau să le distrugi pentru totdeauna și în urma acestor lucruri ca răsplătire și rod o pace deplină te va însoți pentru tot restul vieții tale!

Versete de aur pentru acest mesaj:

EXOD 32:18 – Moise a răspuns: „Strigătul acesta nu-i nici strigăt de biruitori, nici strigăt de biruiţi; ce aud eu este glasul unor oameni care cântă!”

JUD-16:25 -În bucuria inimii lor, au zis: „Chemaţi pe Samson, ca să ne desfăteze!” Au scos pe Samson din temniţă și el ajucat înaintea lor.L-au așezat între stâlpi.

AMOS 5:23 – Depărtează de Mine vuietul cântecelor tale; nu pot asculta sunetul alăutelor tale! Ioan 3:23

1.RITMUL  MUZICAL

Ritmul muzical are un impact foarte mare asupra celui care cântă,asupra celor care ascultă,asupra sentimentelor,emoțiilor,asupra psihicului, asupra trupului(corpului) în întregime. Starea omului e influențată prin ritm, fie negativ, fie pozitiv. Dacă ești trist,bucuros,neîmplinit, împlinit, în suferință, în necazuri, în pierderi, în falimente, în succese, în timp ce conduci mașina sau faci orice altceva, ritmul muzical te influențează, fie că vrei, fie că nu vrei. În momentul în care asculți un cântec, primul lucru de care ești atras, e ritmul acelui cântec.

Ritmul are un așa mare efect asupra minții, încât poți fi atras atât de mult de el,încât mintea ta numai e conectată la versurile acelui cântec, ci doar la ritm. Pe fondul ritmului pot apărea atracțiile fizice foarte subtil și ușor dintre cel care cântă și cel care ascultă,dintre un băiat și o fată,dintre doi instrumentiști care cântă pe aceeași scenă. Ritmul încurajează corpul omului spre mai mult, îl aprinde în tot felul de atracții fizice,mentale și chiar emoționale.

Cântările ritmice din cluburi,din unele concerte sau chiar discoteci,îi duc pe tineri la atingeri trupești prin forme senzuale care pornesc din lumea gândurilor.Ritmul în acel timp naște în mintea celui care dansează gândul că poate obține într-un final ceva de la persoana spre care privește.Când un băiat și o fată, în timp ce cântă, pe fondul ritmului, își întâlnesc ochii în priviri, aceasta dă naștere sigură și galopantă la tot felul de pofte și atracții sexuale la nivelul minții, iar cei mai mulți dintre aceștia n-au rezistat atacurilor, ci au căzut victime sigure.Pericolul ritmului în muzica creștină a făcut ravagii,în biserici,în mod special între cei tineri.Păcatele sexuale și-au făcut loc pe fondul acestor lucruri care au fost introduse sub expresia : ,,Doar versurile contează”. Putem cânta orice,oricum,oriunde, atâta vreme cât în versurile noastre sunt cuvinte creștine. Fals!

Tocmai această formă de a percepe lucrurile a distrus adevărata închinare prin muzica la adresa lui Dumnezeu,iar această distrugere nu s-a întâmplat în urma unui singur eveniment zis creștin, ci în urma unor ani la rând în care, subtil, în multe biserici a fost introdusă forma falsă de închinare prin muzică. Pe când, România, avea nevoie de o libertate după care striga în urma cu aproape peste 30 de ani, libertatea a și venit precum o vacanță mult așteptată de către elevi.Libertate în masă peste tot și în toate. De atunci, a luat ființă libertatea chiar și în lumea creștină mai mult ca niciodată.

 

2.LINIA MELODICĂ

            Melodia are și ea influență mare asupra omului, la fel ca și ritmul muzical. Melodia îl poate duce pe om departe de realitate.Melodia atinge trupul,mintea,sufletul și duhul.Dacă omul traversează diferite probleme în viață, el poate fi dus spre mai multe stări,depresie,anxietate,narcisism,bucurie,pace,liniște sufletească sau neliniște sufletească,zâmbete sau lacrimi. Atracțiile trupești vin și pe fondul melodiilor, acest lucru vreau să-l amintesc și aici.Melodia poate himnotiza mintea celui care cântă, dar și a celui care ascultă. Melodia poate duce la curaj,optimism,siguranță în ceea ce faci,dar ea poate duce totodată chiar și la sinucidere.Pe fondul multor melodii, atâția oameni au fost motivați să-și facă tot felul de lucruri prin însăși propria lor decizie.Melodia sensibilizează mintea, fie înspre bine, fie înspre rău. În lumea creștină, lucrurile sunt destul de avansate în zilele noastre. O mare parte dintre cei tineri merg pe varianta aceasta: ,,Doar versurile contează.”

Am observat un secret în multele cântări moderne contemporane care sunt pline de ritm și efecte sonore de tot felul: că atât de puternic e ritmul și atât de atractivă e melodia asupra simțurilor trupești, încât dacă s-ar opri tot instrumentalul și doar cu vocea s-ar cânta, am auzi o repetare săracă, la nesfârșit a unor cuvinte care rămân în gol, din cauză că ritmul și melodia le-au părăsit.Am plâns în timp ce cântam un cântec compus de către un om care a suferit pentru credință, dar nu din cauza melodiei pe care o avea acel cântec, ci din cauză că așa de pătrunzătoare erau versurile,încât melodia doar netezea drumul ca versurile să poată pătrunde adânc în inima mea.

Drag tânăr, ce simți când asculți o cântare creștină din zilele noastre? În timp ce o asculți, ajung versurile în inima ta sau tot ce ajunge, ajunge doar până la trup, sentimente sau emoții? Cântările creștine pe care le asculți te duc spre o pocăință adevărată, spre smerenie, spre renunțare la păcat, spre o trăire în frică și temere de Dumnezeu? Dacă nu, atunci acum e momentul când în viața ta, tu trebuie să faci o reformă. Partea muzicală din multele evenimente creștine din zilele noastre îi îndreaptă pe mulți tineri, și nu numai, spre un extaz melancolic al trupului, spre a ridica mâinile în timp ce corpul își ghidează mișcările, fie lente, fie mai ritmice, spre o lume periculoasă a minții în care omul declară prin aceste manifestări că intră în prezența lui Dumnezeu. Multe din cântecele contemporane au o asemănare foarte mare cu cele din muzica necreștină care poartă în ea lumea erosului care atrage după ea partea senzuală și multe alte lucruri păcătoase.

 

3.ÎMBRĂCĂMINTEA CELUI CARE CÂNTĂ

            Când un profesor, în prima zi de școală, intră în clasă exprimând unele lucruri, acei copii ce-l vor privi, nu vor fi prea atenți la ce spune profesorul,ci primul lucru spre care ei își vor îndrepta atenția în momentul în care el intră pe ușă e cum arată profesorul și cum e îmbrăcat. Când în avion stewardesii explică regulile de la bord, iar tu stai pe scaun și îi privești, aș vrea să-ți spun că primul lucru spre care ți se îndreaptă privirea e felul în care sunt ei  aranjați. De-abia după câteva secunde atenția ta începe să se îndrepte spre ce spun ei. Așadar, dragii mei tineri, îmbrăcămintea contează.

Ea spune multe despre noi,despre cine suntem,ai cui suntem, încotro vrem să mergem și de unde venim etc. Îmbrăcămintea transmite mesajul pe care tu vrei să-l spui înainte de-al rosti. Prin felul tău în care te îmbraci, deja tu ai transmis totul înainte ca tu să vorbești. În lumea muzicii creștine, lucrurile nu sunt tocmai simple. Lumea virtuală a deschis o lume mare vizuală, în care totul îți este oferit printr-un simplu click. Vrei să vezi un actor anume, îl găsești imediat. Vrei să vezi un sportiv anume sau un cântăreț anume, îi găsești imediat. Orice muzică vrei să asculți tu, o poți găsi doar în câteva secunde. Omul, de când se naște, parcurge pași în care e învățat de către altcineva ce trebuie să facă. Avem astăzi căi virtuale de inspirație. Te uiți la un actor, ai vrea și tu haina lui, frumusețea lui, stilul lui de viață. Te uiți la un muzician anume, o vedetă sau super star, la fel ți-ai dori să devii ca și el, ți-ai dori un partener de viață așa cum arată el sau ea.

Lumea virtuală e plină de mâini nevăzute ce își lasă amprentele pe viețile celor ce sunt în fața ecranelor tv. Îmi aduc aminte că în anii adolescenței am  reușit să merg la un concert în Budapesta unde, în aer liber, sub cerul înnoptat, formația de muzică creștină își cântau repertoriul pe care eu îl ascultam înainte să-i văd în realitate, cu atâta dăruire estetică cântau. Îmi aduc aminte că în momentul în care au intrat pe scenă, primul lucru de care am fost atras, au fost hainele stilate și cool pe care le purtau pe ei,iar eu îmi ziceam: „Ce mi-ar plăcea și mie să am așa blugi precum a chitaristului.” Deși ei erau rupți, totuși îmi plăceau. Când solista a început să cânte, îmi amintesc și acum cum unii băieți erau pătrunși de frumusețea ei,defapt mai mult de partea senzuală pe care o afișa prin hainele pe care le purta mai mult decât de mesajul cântecelor. Îmbrăcămintea celor care cântă în multele formații creștine, a ajuns să fie mai mult decât asemănătoare cu a celor din lume,din cluburi,de pe litoral,din concertele din centrele comerciale și bulevardele pline de tineri care dansează în lumina reflectoarelor.

Am o întrebare care a răsunat în mintea mea și încă răsună: Dacă Biblia spune să nu ne potrivim chipului acestui veac,de ce tocmai e așa de potrivit totul? De ce între muzica creștină și cea necreștină nu mai e nici o asemănare,dece? De ce efectele sonore sunt la fel? De ce îmbrăcămintea interpreților e la fel ca a celor din lume? Unde e cinstea pe care o merită Dumnezeu așa cum spune în Maleahi 1:6? Pavel spune că în vremurile din urmă vor fi vremuri grele. Spun cu toată tăria că acele vremuri grele nu sunt sau nu vor fi când nu vom avea ce mânca sau ce îmbrăca, ci ele sunt acum când hrana spirituală e tot mai poluată, iar adevărul e călcat nemilos în picioare prin tot felul de forme lumești care au fost luate din lumea modernă contemporană.

Îmbrăcămintea celor care cântă prin adunările creștine a ajuns să-și piarda orice rușine și sfială. Tineri și tinere care vin în fața poporului îmbrăcați într-un mod senzual până acolo că își expun toate părțile intime ale corpului într-un mod artistic al instrumentalului pregătit încât te întrebi „Numai contează cum sunt îmbrăcați, nu vezi ce intro?Nu vezi ce voce? Nu vezi ce solo de tobe, de chitară sau bass?

Nu ți se pare, drag cititor, că acest fel de închinare are o destinație nesigură? Eu îți spun că o are sigură nu nesigură, iar această destinație e iadul. Dacă vrei să fii un slujitor a lui Dumnezeu, formează-ți un caracter solid și plin de smerenie, iar aceasta îți garantez că te va duce chiar spre o îmbrăcăminte cuviincioasă, cu rușine și sfială. E vremea când să te naști printre acei tineri care vor arăta în vremurile din urmă că mai sunt tineri care se tem de Dumnezeu.

Fii tânărul care spune: „Înaintea lui Dumnezeu nu contează doar sufletul, ci contează chiar totul.” Când sufletul e cu adevărat gol de mândrie și păcat, trupul se va îmbrăca mai mult cu hainele smereniei, iar goliciunea va fi acoperită. Când trupul e dezbrăcat de smerenie, rușine și sfială, acesta e rezultatul că sufletul acelui om e gol și lipsit de puterea smereniei și a trăirii în sfințenie. Îmbracă-te cuviincios nu de frica celor care conduc adunarea, nu de frica părinților sau de frica partenerului de viață, ci îmbracă-te cuviincios atunci când cânți în biserică sau ești pe stradă, de dragul lui Hristos. Spune cu mine împreună „Doamne, vreau să iubesc viața de a fi robul Tău și asta vreau să o fac numai de dragul Tău.”

 

4.M-AM NĂSCUT ÎN GENERAȚIA CARE NU SE MAI ROAGĂ. ACEASTĂ GENERAȚIE DOAR CÂNTĂ!

citeste mai mult: https://cugetaripentrusuflete.wordpress.com/2019/08/16/prapastia-din-spatele-muzicii-crestine-contemporane/

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: Noutati Crestine

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (25728 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

1 comentariu la David Lela – Mesaj pentru tineri: PRĂPASTIA DIN SPATELE MUZICII CREȘTINE CONTEMPORANE

  1. A republicat asta pe Noutati Crestine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: