ANUNTURI

COLUMBIA: Creștini persecutați fiindcă renunță la conflictele armate

„Grupurile armate, gherilele, milițienii, bandele criminale și cartelurile de droguri văd biserica drept un dușman ce trebuie eradicat”, spune un pastor.

Columbia și-a sărbătorit Ziua Independenței în data de 20 iulie. Cu toate acestea, libertatea rămâne un vis îndepărtat pentru mulți creștini columbieni.

Numai în acest an, creștinii din Buenavenura, Columbia, au fost martorii a 8 atacuri violente împotriva creștinilor, au văzut distrugerea a două biserici, o crimă, precum și multe alte cazuri de amenințări, extorsiuni și abuzuri.

Datorită poziționării strategice ca port cu acces facil la păduri și terenuri fertile, Buenaventura a devenit unul dintre cele mai de dorit locuri pentru grupările paramilitare, de gherilă, bandele criminale și capii traficului de carne vie.

Predicând Evanghelia în toiul violenței

Conform organizației Open Doors, în toiul acestui uragan de violență și conflicte de interes, liderii creștini stau tari în credință, chemând oamenii la pocăință sinceră și vorbindu-le despre oportunitatea de a avea o nouă viață în Hristos.

Pastorii aceștia predică despre șansa de schimbare prin intermediul învățăturilor biblice, nu prin violență sau focuri de armă.

Mesajul lor nu este bine primit de grupurile violente din regiune, care nu ezită să atace pastorii și creștinii. Adesea, sunt luați din bisericile lor și obligați să participe la activități ilegale.

Asociațiile creștine precum Open Doors și Voyce of the Martyrs („Vocea martirilor, o organizație misionară fondată de pastorul român, Richard Wurmbrand, n. tr.) au documentat multe cazuri de persecuții religioase în sud-vestul Columbiei.

„Biserica e văzută drept un dușman ce trebuie eradicat”

Patorul Harold Arias, liderul bisericii Salvation Church, a confirmat pentru site-ul de știri latino-american, Evangelico Digital, că grupurile armate, gherilele, milițienii, bandele criminale și cartelurile de droguri „văd biserica drept un dușman ce trebuie eradicat deoarece, datorită predicării și acțiunilor curajoase întreprinse de pastori, mulți tineri au renunțat la conflictele armate și la operațiunile ilegale”.

În locurile unde bisericile creștine continuă să aibă o influență puternică, rezidenții sunt mai puțin înclinați să fie părtași la infracțiuni.

„Predicând Cuvântul lui Dumnezeu, Biserica creștină creează o opoziție directă față de scopurile grupurilor armate. Din acest motiv, acești oameni sunt văzuți drept o amenințare”, a adăugat Arias.

Între timp, pastorul Nelson González, care trăiește în orașul Buenaventura, a mărturisit pentru Open Doors că „proclamarea Evangheiei nu a fost nicicând ușoară, dar în zona noastră este o chestiune de viață și de moarte. Cu toate acestea, nu ne vom opri”.

Tinerii lideri creștini primesc amenințări

Acest pastor – al cărui nume a fost schimbat din motive de securitate – a confirmat următorul aspect: „Cuvântul lui Dumnezeu este puternic și a schimbat viețile multor tineri, care au părăsit grupurile ilegale, și acum conduc proiecte bisericești”.

Sursa: https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/11013-columbia-crestini-persecutati-fiindca-renunta-la-conflictele-armate?fbclid=IwAR0EDpoD–qjQo8RZdzRmdLpMIKZ6tiu2VisXANhCo4Ftg08Jf3GveormI4#ixzz5vhti9tJS
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: