EDITORIALE

Migranți din peste 40 de țări în marş spre graniţa de sud a S.U.A.

TURBO, COLOMBIA – Presiunea pusă asupra Mexicului de către Administrația Trump a dus la scăderea migranților care solicită azil la frontiera sudică a S.U.A. în luna iunie a anului curent, dar informaţii recente indică faptul că în America de Sud ajung un număr tot mai mare de migranți din întreaga lume care intenţionează să-şi croiască drum spre nord.

Această masă mare de solicitanți de azil care se îndreaptă spre S.U.A. provin din țări situate la distanţe mari de America Centrală și care, înainte de a ajunge în Statele Unite, trebuie să străbată aşa numita junglă Darien, o porţiune de pământ situată între Columbia şi Panama unde nu exista drumuri, ci doar o întindere vastă de vegetaţie tropicală.

Am condus din Medellin în orașul Turbo, la frontiera vestică a Columbiei , pentru a înțelege cine sunt acești migranți și de unde vin.

Aşteptând barca la cheiul plin cu migranți în drum spre S.U.A.

Când am ajuns, am găsit ceea ce căutam – mase de migranți africani aşteptând bărcile cu care să treacă de partea cealaltă a golfului.

Peter Bah a părăsit Camerunul la jumătatea lunii iunie. „Am trecut prin Istanbul, apoi ne-am oprit în Panama, apoi am ajuns în Ecuador, așa că acum încercăm să mergem înapoi în Panama. Din Panama, încercăm să mergem în America, acolo vom fi în siguranţă.”

În portul public din Turbo, o barcă plină de imigranți se pregăteşte să se îndreptate spre un loc numit Capurgana, ultima localitate din Columbia, înainte de Panama, iar de acolo vor începe marşul.

citeste mai mult: https://www.stiricrestine.ro/2019/08/04/migranti-din-peste-40-de-tari-in-mars-spre-granita-de-sud-a-s-u-a/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: