ANUNTURI

Incendii suspecte distrug șase sate creștine din Turcia

Incendiile au făcut ravagii în șase sate creștine din sudul Turciei. Incendiile, despre care mulți cred că au fost aprinse intenționat, au cuprins satele ELbegendi, Guzelsu, Dibek, Uckoy, Ucyol și Dagici de-a lungul graniței dintre Turcia şi Siria, conform Faithwire.

Potrivit International Christian Concern, „incendierea a devenit o tactică preferată de insurgenţii care vizează resursele agricole ale locuitorilor de la sate.”

Săptămâna trecută, se crede că insurgenții din Turcia au ars între 700 și 800 de măslini.

În cel mai recent incident, autoritățile suspectează că incendiul a fost pus intenţionat, deoarece incendiile au fost folosite pe scară largă împotriva fermierilor din Siria și Irak. Potrivit The Telegraph, un oficial a declarat pentru The Guardian că 50.000 de hectare au fost arse în regiune începând cu luna mai, rezultând o pierdere de 50 de milioane de dolari.

Incendiile fac ca deficitul de hrană al națiunii să fie și mai grav. Experții consideră că producția agricolă a scăzut deja cu aproape o treime din cauza violențelor. În plus, producția de alimente „aflată la nivelul cel mai scăzut” pune imediat în pericol viața a 6,5 milioane de oameni și ar putea periclita securitatea alimentara a altor 4 milioane.

Un bărbat pe nume Fowaz s-a plâns de consecinţele incendiilor, spunând că țara să aştepta cea mai bună recoltă de când se fac măsurători. El a comentat: „Au trecut mai bine de 60 de ani de când recolta a fost atât de bună. În ultimii ani tot am plantat, dar rodul pe care îl aşteptam nu a venit. Anul acesta ar fi trebuit să fie unul dintre cei mai buni din viața noastră.”

Acesta este doar ultimul incident care provoacă temeri pentru creștinii siriaci.

citeste mai mult: https://www.stiricrestine.ro/2019/08/02/incendii-suspecte-distrug-sase-sate-crestine-din-turcia/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: