ULTIMELE STIRI

Peter Costea: Există speranță pentru valori?

Banner ahape ex 1 IAN 2012/ Banner ahape ex 1 IAN 2012/ Banner ahape ex 1 IAN 2012/ Banner ahape ex 1 IAN 2012/ Banner ahape ex 1 IAN 2012/ Banner ahape ex 1 IAN 2012/

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00


Vineri am publicat un material despre felul în care ONU globalizează non-valorile. Azi am ales un subiect diferit, sub forma unei întrebări: există șanse pentru valori? Dacă în Occident oamenii de bună credință își revin din letargia valorică a ultimelor câteva decenii, cred că există speranță.
Există speranță pentru că tot mai mulți occidentali nu mai agreează cu manifestările revoluției sexuale. Dau ca exemplu două sondaje de opinie recente privind valorile, unul făcut în SUA și altul în Marea Britanie. Ar fi folositor să avem astfel de sondaje și în România. Din nefericire nu le avem, sondajele fiind scumpe.

Primul sondaj a fost făcut public la începutul lunii de Gallup, Inc., una dintre marile agenții de sondaje de opinie din SUA. E numit „the moral state of the nation”, adică „starea morală a națiunii”. Îl puteți citi aici: https://news.gallup.com/poll/1681/moral-issues.aspx.

Anual, în mai, Gallup face un sondaj de opinie care testează pulsul moral al americanilor privind moralitatea și manifestările revoluției sexuale. În ultimii ani se observă o creștere a procentului americanilor care nu agreează cu revoluția sexuală și manifestările ei.

În timp ce 47% dintre americani consideră situația morală a Americii ca fiind „sărăcăcioasă”, doar 15% o consideră bună. 77% dintre ei consideră că moralitatea în America se degradează și doar 19% că se îmbunătățește.

Procentul americanilor care cred că avortul este un act imoral a ajuns la 50%, iar procentul celor care cred ca e moral a scăzut la 42%. [Notă: în Suedia, 94% dintre suedezi consideră avortul ca fiind un act moral] E un semn bun. Acum 20 de ani, când Gallup a început să sondeze publicul american privind avortul, 45% dintre americani afirmau că avortul este imoral și 42% că e moral. Mișcarea pro-viață din America și-a adus contribuția la schimbarea asta.

Adulterul e privit ca un act imoral de 89% dintre americani și doar 9% îl văd ca fiind moral.

Relațiile sexuale între persoane de același sex sunt mai puțin acceptate în 2019 decât în trecut. 35% dintre americani spun că relațiile homosexuale sunt „morale”, iar 63% zic că nu. Procentele acestea sunt extrem de relevante pentru că acum un an doar 30% dintre americani găseau relațiile homosexuale ca fiind imorale și 67% dintre ei că sunt morale. Schimbarea e remarcabilă, având loc în doar un singur an.

De asemenea, de la an la an procentul americanilor care afirmă că pornografia e imorală a crescut la 61% în comparație cu 55% în 2018, iar procentul celor care zic că e morală a scăzut de la 43% anul trecut, la 37% anul acesta.
În creștere este și procentul de americani care consideră imorale relațiile sexuale înainte de căsătorie.

În 2019, procentul e de 58%, în comparație cu 54% anul trecut. Iar procentul celor care găsesc aceste relații acceptabile a scăzut de la 42% anul trecut, la 38% anul acesta.

O situație similară se întâlnește și în Marea Britanie, unde procentul britanicilor care consideră relațiile homosexuale imorale e în creștere. În comparație cu anul trecut, anul acesta o treime dintre britanici nu agreează cu relațiile homosexuale, o creștere de 2% în comparație cu anul trecut. Sondajul e disponibil aici:https://www.theguardian.com/…/acceptance-gay-sex-decline-uk…

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (24962 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: