Reclame
ULTIMELE STIRI

Prizonier între Dumnezeu și angajator

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$1.00


Fiecare dintre noi avem un loc de muncă. Vrem să demonstrăm angajatorului că suntem demni. Motivele sunt multe: salariu, grade, funcții, impresii, siguranța jobului, prime, procente. Atașat la toate aceste „avantaje”, ia în calcul și demnitatea umană.

Am colindat zilele acestea pe la mai multe birouri, cu niscavai probleme, mărunte de altfel. La unul dintre aceste birouri, am fost stupefiat să asist la confruntarea dintre doi clienți modești, ambii cu părul nins și un tip gras, cu tendințe metrosexuale accentuate, înfumurat și crescut pe palme, pozează de parcă ar fi făcut școala pe barba lui. Interlocutorii, doi tipi muncitori, trecuți de 50 de ani, vorba lui Slavici: ” cu obrajii bătuți de soare, de vânt și de ploi”, dar cu foarte mult bun simț.

Modul în care le vorbește tipul de la birou și cuvintele înjositoare, m-au propulsat pe tărâmul meditației. Poți cumpăra o diplomă, poți cumpăra funcții, lux, lucruri, dar nicioadată nu poți dobândi cu bani OMENIA și virtuțile derivate din aceasta.

Ești angajat? Ți se cere un anume stil de abordare? Ți se impun standarde? Și tabieturi? Nu uita! Bunul simț nu se negociază. Fă performanțe! Împarte procente! Câștigă mai mult dacă poți! Dar nu cu orice preț! Cu atât mai mult sacrificând propria demnitate.

Să nu uiți că nu ai doar angajator. Ai și un Dumnezeu în cer, care te vrea copilul lui. Pentru a fi vrednic de a-L numi Tată, trebuie să păstrezi caracterul și cugetul curat. Interacționezi cu oameni, iar oamenii sunt net superiori obiectelor și banilor. Oamenii sunt oameni. Cu patronul nu te mai întâlnești poate, dar cu omul umilit da. Nu merită cu prețul sacrificării celor șapte ani de acasă nici un câștig. Pot câștiga orice, dar tot pierzător voi fi dacă am sacrificat demnitatea.

Fii creștin adevărat! Fii cinstit! Fii corect! Iar dacă ți se impune compromis și minciună, renunță! Nu uita, că pâinea cea de toate zilele ți-o dă Dumnezeu, nu statul sau angajatorul.

Banii și funcțiile trec, dar caracterul și rănile rămân. Lasă amintiri frumoase în urma ta. Cât mai frumoase. Și fericirea nu va întârzia să te recompenseze.

https://onisimbotezatu.wordpress.com/2019/06/14/prizonier-intre-dumnezeu-si-angajator/

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (24638 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: