Reclame
ULTIMELE STIRI

Devotional – Faceti lucrul acesta si veti trai!

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$1.00


Mulți oameni sunt frustrați fiindcă, deși au o vastă cunoaștere a Cuvântului lui Dumnezeu, totuși au puțină experiență de viață împlinindu-l. Dumnezeu vrea ca noi să unim ceea ce știm cu modul în care trăim.

În Vechiul Testament și chiar în timpul lui Isus, studiul intens al Cuvântului lui Dumnezeu a fost parte a vieții evreilor. Un copil evreu începea școala la vârsta de șase ani, iar educația lui începea cu acest verset: „Ascultă, Israele: Domnul Dumnezeul nostru, Domnul este unul!“ (Deuteronom 6:4). Apoi, de la vârsta de șase până la nouă ani, studia Tora, primele cinci cărți ale Bibliei – Geneza, Exodul, Leviticul, Numeri și Deuteronomul. Unii istorici ne spun că unii copii mai străluciți memorau întreaga Tora. Uimitor!

„Gustați și vedeți ce bun este Domnul!” (Psalm 34: 8). Rabinul, de fapt, ar fi vrut să toarne miere pe cretă, în clasă, să-și scufunde degetul în miere și să-i lase pe copii să deguste. Pe măsură ce mierea s-ar fi șters de pe tablă, literele lecției s-ar fi arătat. Ce mod încântător de a începe educația! Pe măsură ce copiii avansau în procesul de învățare, ei își dezvoltau caracterul grozav, tipic evreilor, de a dezbate unul cu celălalt – învățând cum să argumenteze.

În vremea lui Isus, un cărturar s-a ridicat să-L pună la încercare, spunând: „Învățătorule, ce să fac pentru a moșteni viața veșnică?” (Luca 10:25). Strălucitul tânăr cărturar a fost probabil încântat să Îl angajeze pe Maestru în dezbatere. După ce l-a întrebat: „Ce este scris în Lege?” (10:26), tânărul a răspuns: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta și cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu toată mintea ta și pe aproapele tău ca pe tine însuți” (10:27). Isus i-a spus în versetul 28: „Fă aceste lucruri și vei trăi!” – insinuând o chemare la acțiune.

Isus a dat atunci pilda Bunului Samaritean, a făcut o provocare tânărului și i-a întors lumea cu susul în jos. El a arătat clar că nu era suficient doar să memoreze sau să dezbată Cuvântul, ci trebuia să acționeze conform acestuia.

Apelul lui Isus merge dincolo de ascultarea și memorarea cuvintelor Sale: trebuie să le punem în practică.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Sursa: https://alfaomega.tv/devotional/10566-devotional-faceti-lucrul-acesta-si-veti-trai?fbclid=IwAR2IjkcdH57A_LHmd7Z-1HZfGir4R_8QX4ayCBGXISpCKE1NCXcXuHVnQxg#ixzz5ny4rMr9Z
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (24102 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: