EDITORIALE

Focul geloziei lui Dumnezeu

…căci am hotărât să strâng neamurile, să adun împărăţiile, ca să-Mi vărs urgia peste ele, toată aprinderea mâniei Mele, căci toată ţara va fi mistuită de focul geloziei Mele. Țefania 3:8

Ce spumă? Care pompieri? Câte oceane de apă vor putea stinge focul mâniei sfinte? Cine se poate pune cu Dumnezeu? Când se aprinde mania lui, cine o poate atinge? Cine o poate opri? Doar smerenia și pocăința mai reușește a atenua mânia geloziei divine.

Care sunt acele lucruri care trezesc gelozia Lui Dumnezeu?

  1. Închinare prin compromis. Să nu te închini înaintea unui alt dumnezeu; căci Domnul se numește gelos, este un Dumnezeu gelos. Exod 34:34 Asta ar putea să fie închinare la idoli(orice lucru cărui a îi aloc timp mai mult decât eternității), dar mai este și închinare prin viață nesfântă și duplicitară.
  2. Păcatul. Priviți la Sodoma. Luați aminte la Gomora. Când omul ajunge să trăiască pentru a păcătui, atunci Dumnezeu se aprinde în mânia Lui pentru a pedepsi nelegiuirea. N-ai vrea să te numeri printre victime!
  3. Infidelitate spirituală. Aici punctăm suma tuturor preocupărilor noastre zilnice. Imaginează-ți cum te-ai simți dacă partenerul de viață ar petrece mai mult timp cu un dușman al tău care ți-a jefuit casa și s-a făcut stăpân pe ea. E adevărat că te-ara face gelos și dacă nu ești? Oare Dumnezeu cum se simte când tu petreci ore în șir pe la Tv, meciuri, rețele de „anti”-socializare, știri, telenovele, internet, cu acțiunile „adversarului” Său? Ai grijă să nu aprinzi focul geloziei lui Dumnezeu peste casa ta.
  4. Minciuna. Zici: „sunt creștin”! Asta înseamnă că ești un mic Cristos, un urmaș al Lui, de aici rezultă că suma tuturor activităților tale din timpul liber seamănă cu ale Lui: vorbire, preocupări, caracter, gândire, fapte. Dacă lucrurile stau diferit, și te asemeni cu „adversarul” lui Dumnezeu, înseamnă că trăiești în minciună și te faci vinovat de flirt în formă continuată! Ai grijă, că e mediul prielnic de a aprinde focul geloziei divine!
  5. Compromisul. Orice acceptare a compromisului, care în general se face pe ascuns, este un act de sfidare la adresa divinității și o încercare furibundă de a fi „discret”. Asta însemnă o gravă subestimare a omniscienței lui Dumnezeu. Apelând la armele „adversarului”, nu faci decât să trezești focul geloziei divine!
  6. Autoneprihănirea. Prin încercările noastre și folosirea propriilor forțe de a ajunge la neprihănire, involuntar î-L scoatem pe Dumnezeu și jertfa lui Hristos din schemă, iar asta ar trezi focul geloziei Lui. Sfintei Lui gelozii!
  7. Inactivitatea. Sau lenevia spirituală. Rob viclean și leneș, așa îl vede Stăpânul pe creștinul leneș, inactiv, ursuz, neimplicat. Focul mâniei Sale, l-a trimis în Gheenă. Nu e de joacă!

citeste mai mult: https://onisimbotezatu.wordpress.com/2019/05/22/focul-geloziei-lui-dumnezeu/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura