Reclame
ULTIMELE STIRI

Familia – cea mai de seamă școală în formarea caracterului | Editorial Radu Blendarencu

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$1.00


Odată l-am întrebat pe fiul nostru mai mare unde se simte cel mai bine. Răspunsul lui a fost pe cât de simplu, pe atât de profund și clar: „în familia noastră”. Abia așteaptă, spune el, să fim toți acasă, în familie. Pentru foarte mulți însă familia nu mai are valoarea dată de Dumnezeu. Familia este acel izvor de iubire, respect și adevărata școală în formarea caracterului. Doar în familie înveți să fii om, să iubești cu adevărat. Acest adevăr a fost confirmat de Domnul nostru Isus Hristos, pentru că El a spus că cea mai mare dintre porunci este să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi și o astfel de dragoste se învaţă numai în familie.

De asemenea, numai în familie poţi sa înveţi sa ai răbdare în situaţii critice și să ai curaj să înfrunţi nedreptatea. Familia te mai învață să suferi și să te bucuri împreună cu alții, fiindcă într-o familie adevărată, dacă cineva are necazuri, aceste necazuri devin ale tuturora, ele se împart în măsuri corespunzătoare tuturor membrilor familiei și astfel treci prin încercări cu mult mai ușor, fiindcă știi că ai pe cineva acasă care te va susține și te va ajuta întotdeauna. Aici știi că chiar dacă încerci și nu capeți niciun rezultat, vei fi oricum lăudat acasă, în familie, acolo unde eforturile tale sunt cunoscute și apreciate. Mai știi ca există un singur loc în tot universul unde ești acceptat fară condiții, oricând și oricum ai fi tu. Știi că în acel loc, acolo, ești apărat de toate relele acestei lumi. Acest loc întotdeauna va fi familia.

Familia contribuie la formarea caracterului, încă de aceea că acolo nimeni nu se va rușina să-ți facă o observație sau să te mustre, astfel ajutându-te la formarea caracterului. Dar, deseori copiii și chiar oamenii maturi, nu înţeleg importanța unei familii sănătoase și nu o preţuiesc la adevărata valoare. Ei nu înţeleg că numai dintr-o familie sănătoasă va crește o altă familie sănătoasă, pentru că copiii vor urma exemplul părinților și astfel putem contribui la creșterea unei viitoare generații sănătoase din punct de vedere spiritual. Dar, din cauza unei familii stricate, societatea degradează și influențează asupra destinului altor oameni, care ar fi putut să traiască o viață mai bună. Foarte multă lume crede că doar satisfacțiile materiale pot face familia fericită. Este adevarat, avem nevoie de ele, dar nu sunt factorul care pot aduce echilibru și armonie într-o familie. Cei 7 ani de acasă, nu se măsoară în metri pătrați ai casei și felul cum este decorată aceasta, ci în timp calitativ petrecut cu soția și copiii pe care ți i-a dat Dumnezeu.

https://moldovacrestina.md/familia-scoala-caracterului/

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23880 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: