EDITORIALE

Devotional – Vulpile din vie

Cei mai mulți consideră Cartea Cântărilor a fi o reprezentare a lui Hristos și Biserica Lui. În această carte găsim un verset important, o cerere adresată Mirelui din partea celor care Îl cunosc: „Prindeți-ne vulpile, vulpile cele mici, care strică viile, căci viile noastre sunt în floare” (Cântarea Cântărilor 2:15).

Când te gândești la mărimea unei vii, o vulpe este destul de neimportantă. Totuși, o mică vulpe are potențialul de a mânca strugurii și apoi poate afecta frumusețea unei vii în floare. În același fel, tu și cu mine ne-am putea găsi într-o perioadă roditoare — un timp când lucrurile pentru care ne-am rugat și am crezut au început să se realizeze. Cu toate acestea, noi trebuie să fim foarte atenți, pentru că, de multe ori, se vor găsi lucruri mici în viața noastră care, dacă le lăsăm nebăgate în seamă vor scădea în mare măsură mărturia noastră. Un exemplu în acest sens vedem în cartea evanghelistului Matei.

„Când au ajuns [Isus și ucenicii Lui] în Capernaum, cei ce strângeau darea pentru Templu au venit la Petru şi i-au zis: „Învăţătorul vostru nu plăteşte darea?”  „Ba da”, a zis Petru” (Matei 17:24-25). Până la acest punct, aproape totul din umblarea lui Petru cu Isus a mers bine. Era un anotimp roditor! Totuși, Isus a știut că era necesar să se ocupe de lucrurile mici din viața lui Petru, ca nu cumva rodirea lui viitoare să fie diminuată.

Sursa: https://alfaomega.tv/devotional

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: