EDITORIALE

Cum îi putem salva pe copiii Bodnariu. Există speranță

Cazul dramatic care a pus pe jar diplomațiile statelor român și norvegian ar putea fi soluționat pașnic, dacă autoritățile norvegiene înțeleg să ia o hotărâre în interesul celor cinci copii. Judecând după alte cazuri de copii rezultați din căsătorii mixte româno-norvegiene, șansele de reîncredințare a minorilor familiei naturale sunt mici. Și, totuși, există speranță! Iată cum ar putea fi salvați copiii familiei Bodnariu!
Autoritățile norvegiene au declanșat procedura de adopție internațională pentru cei cinci copii, smulși din sânul familiei lor de angajații direcției de protecția copilului, Barvenered. Teoretic, cei cinci minori pot fi adoptați și de persoane din România, deși autoritățile române nu au proceduri la vedere privitoare la acest aspect. Iată cum poți adopta un copil din Norvegia și cât durează până primești un răspuns.
Cine poate să adopte
Norvegia este parte a Convenției de la Haga și, din acest motiv, autoritățile din țara scandinavă e obligată să încerce să plaseze copiii pentru care există interes extern mai întâi în Norvegia. După câte știm până acum, statul norvegian a sărit peste acest pas, declanșând direct procedura de adopție internațională. Copiii supuși adopției internaționale (deschise sau închise) trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a putea fi încredințați unor familii din afara țării. În momentul prezentării cererii de adopție…..
Citeste mai mult http://m.click.ro/news/national/

  

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura