ANUNTURI

Yoga NU este pentru creștini

Un studiu recent arată faptul că un numărul de americani care practică yoga și meditația intenționată a crescut într-un ritm stabil în decursul ultimilor ani.

Studiul, efectuat de National Center for Health Statistics (Centrul Național pentru Statistica Sănătății din SUA), a adus la lumină faptul că procentajul de americani practicanți de yoga a crescut de la 9,5% în 2012 la 14,3% în 2017. În plus, în timp ce doar 4,1% dintre americani practicau meditația în 2012, numărul lor în 2017 a ajuns la 14,2%.

Mulți creștini văd yoga ca fiind nimic mai mult decât o modalitatea de a ajunge într-o formă bună(din punt de vedere al aspectului fizic este vorba aici), însă unii lideri creștini au avertizat de faptul că yoga are rădăcini spirituale pe care creștinii nu trebuie și nici nu pot să le ignore. În toamna anului trecut, pastorul John Lindell de la biserica James River Church din Ozark, Missouri (SUA) a declanșat o furtună ca de foc prin a spune că creștinii se deschid pe site către puteri demonice prin intermediul practicii yoga. (și ulterior niște practicanți de yoga au găsit că trebuie să-i răspundă… accesați acest linkpentru informații, în caz că link-ul de mai sus nu este accesibil și sunteți din România)

Conform cu CBN News, el a spus congregației sale că ”Fiecare poziție în partea a trupului are o însemnătate”. Ulterior el a adăugat, ”Dați-mi voie să spun următoarele, pozițiile yoga nu au fost proiectate de instructorul vostru de fitness local. Ele au fost proiectate și au fost create cu o intenție demonică de a vă deschide către o putere demonică. Pentru că Hinduismul este demonic.

Într-o emisiune din 2015 intitulată ”Întreabă pe Pastorul John”, pastorul și teologul John Piper (foto alăturat) a avertizat cu privire la rădăcinile yoga ca fiind radical de diferite decât rădăcinile Creștinismului. El a spus că ”yoga exact în profunzimea acestor rădăcini este într-o antiteză față de înțelegerea creștină cu privire la Dumnezeu și felul cum lucrează El în această lume”. El a concluzionat că ”în timp ce eu accentuez mărirea și nu micșorarea preocupării mele față de scopurile lui Dumnezeu și înflorirea propriului meu suflet, m-aș duce într-o altă cale și aș găsi un alt fel de exercițiu de făcut”.

Cu toate acestea, diferiți lideri au recomandat practica meditației, atâta timp cât ea este centrată și înrădăcinată pe Scripturi. Biblia menționează meditația în Cuvântul lui Dumnezeu de 20 de ori. Dumnezeu chiar i-a spus lui Iosua în Iosua 1:8 să mediteze la legea Domnului ca să o o împlinească. În Psalmul 1, psalmistul spune că el medita la legea Domnului ”zi și noapte”.

--

Donald Whitney (foto alăturat), Profesor de Spiritualitate Biblică din cadrul Seminarului Teologic Baptist Sudic, a explicat importanța meditației bibliceîn cartea sa, Spiritual Disciplines for the Christian Life (Disciplinele spirituale pentru viața creștină), publicată de NavPress. El susține: ”Fiind opus cu visatul cu ochii deschiși în timpul zilei, când îți lași mintea să o ia razna, o dată cu meditația tu îți centrezi gândurile. Îți acorzi atenția către versetul, fraza, cuvântul sau învățătura Scripturii pe care ai ales-o. În locul unei stări lipsită de scop și țel, în cadrul meditației mintea ta este pe o pistă – merge de fapt undeva. Ea are o direcție.

Această practică distinctă creștină a meditației diferă în totalitate de Meditația Transcendentală care a fost dezvoltată de Maharishi Mahesh Yogi și care își are rădăcinile în filozofia hindusă.

https://crestinismtrait.blogspot.com/2019/04/yoga-nu-este-pentru-crestini.html

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura