ANUNTURI

“Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului!” Atac cu rachete în Israel, în apropiere de Tel-Aviv.

Sirenele au sunat în centrul Israelului după ce o casă a fost incendiată şi şase persoane au fost rănite luni dimineaţă într-un oraş de lângă Tel Aviv în urma unui presupus atac cu rachetă provenit din Fâşia Gaza, au anunţat medicii şi poliţia israeliană, relatează Reuters (Roitărs).
„Având în vedere evenimentele de securitate, am decis să-mi scurtez vizita în SUA (Statele Unite ale Americii)”, a anunţat Netanyahu, catalogând atacul o crimă oribilă care va atrage un răspuns în forţă din partea Israelului.

 1. Turcia va cere intervenţia ONU în ceea ce priveşte statutul Înălţimilor Golan
  Adminstraţia de la Ankara va discuta cu reprezentanţii Organizaţiei Naţiunilor Unite în ceea ce priveşte dorinţa Statelor Unite de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, a transmis preşedintele turc Tayyip Erdogan, citat de Reuters.
  Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că este timpul să sprijine suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan, teritoriu sirian ocupat de Israel în urma războiului din Orientul Mijlociu din 1967.
  Rusia, Turcia, Siria şi Uniunea Europeană şi-au exprimat dezacordul cu privire la declaraţiile preşedintelui american. Organizaţia Naţiunilor Unite consideră Înălţimile Golan teritoriu ocupat.
 2. Benjamin Netanyahu salută intenţia Vioricăi Dăncilă de a muta Ambasada României la Ierusalim
  Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a felicitat-o duminică seară pe Viorica Dăncilă, premierul României, pentru continuarea procedurilor în scopul mutării sediului Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Prima reacţie i-a aparţinut însă ministrului israelian al Educaţiei, Naftali Bennett, liderul formaţiunii Noua Dreaptă. Acesta i-a mulţumit duminică premierului Viorica Dăncilă pentru decizia privind mutarea sediului Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează site-ul IsraelNationalNews.com.
  „O felicit pe prietena mea Viorica Dăncilă, premierul României, în legătură cu anunţul făcut la AIPAC (Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian) că va acţiona în sensul finalizării procedurilor necesare pentru a deschide Ambasada României la Ierusalim„, a transmis Netanyahu.

 3. Vestele galbene au luat din nou cu ASALT Parisul.
  Poliţia franceză a arestat aproximativ 50 de protestatari ai vestelor galbene la Paris, iar 29 de persoane au primit avertismente în cel de-al 19-lea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva preşedintelui Emmanuel Macron, relatează postul de televiziune france.info. (frans.info)
  Protestatarilor li s-a interzis să se adune pe Champs Elysees (Șamp Elizee) din Paris, după ce mai multe magazine şi afaceri de pe bulevard au fost jefuite şi distruse săptămâna trecută, forţând guvernul să apeleze la unităţile armatei „Operation Sentinelle” (Operasion Sentinel) pentru acest weekend.

 4. „Marşul pentru viaţă”, în 500 de localităţi din România şi Republica Moldova
  Sâmbătă, 23 martie s-a desfășurat a IX-a ediție a „Marşului pentru viaţă”.
  Potrivit organizatorilor, ediţia din 2019 s-a desfăşurat sub motto-ul „Unic din prima secundă” şi a avut loc în peste 500 de localităţi din România şi Republica Moldova, scrie News.ro.
  Scopul acestei manifestări a fost acela de a scoate în evidență faptul că ființa umană se formează încă din momentul concepției, respectându-i-se unicitatea și drepturile încă din primul moment.

https://www.facebook.com/alfaomegatv/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: