EDITORIALE

Mâinile Lui pironite au devenit aripile mele – Nicolae Geantă

Pictura de pe Capela Sixtină reprezintă un Adam stând alene, puțin pe spate, privind aproape nepăsător spre degetul întins de Dumnezeu. Așa arată imaginea unui Dumnezeu iubitor: cu mâinile întinse! Spre oamenii amorțiți de nepăsare.

La Golgota Și-a întins mâinile spre noi. Și noi i-am bătut piroane în palme. În palmele care au făcut atâta bine. În mâinile care au binecuvântat copiii, mirii, bătrânii, care au ridicat paralizații, care au atins leproșii. Pe cei de neatins. Căci Dumnezeu atinge oamenii pe care nimeni nu i-ar atinge! El nu se murdărește de noroi îmbrățișând… Iar Mâinile Domnului sunt mereu curate.

Când omul a ridicat ciocanul și a întins pironul să lege odată pentru totdeauna mâinile lui Isus, Mântuitorul ar fi putut să se oprească. Dar uitându-se la propriile-I mâini El n-a văzut pironul. Ci zapisul cu păcate, lista cu greșelile noastre! O, Doamne, cât era de lungă! Și a preferat să fie străpuns în mâini. Ca sângele care va țâșni să acopere orice păcat! Le-a cimentat cu sânge pentru totdeauna! Pavel le spune colosenilor că Hristos a șters zapisul cu poruncile Lui și… l-a nimicit pironindu-l pe Cruce! (Coloseni 2:14). Mâinile Lui sunt mâini iubitoare!

Când a plecat la ceruri Isus nu a luat nimic de pe pământ. Decât găurile din palme! „Ca prin ele să vedem mai bine Cerul”, zicea pastorul Vladimir Pustan. „Isus s-a dus în Cer cu cicatricele Sale și le poartă ca pe niște bijuterii”, spuneam unei biserici de Paști. Ca semn de aducere aminte de pe pământ. Ca suvenir! Când le privește își aduce aminte de noi! Când vom ajunge în Cer și-l vom lăuda pe Dumnezeu Tatăl, vom vedea că odată cu noi va bătea din palme și Fiul. Vom vedea cele mai frumoase mâini. Mâinile găurite! Nu știu, dar mi se pare mie că sângerează și astăzi din cauza piroanelor noastre? Da, mâinile cele mai frumoase din lume sunt Mâinile cu cicatrice! Mai știți vreun Dumnezeu cu cicatrice?

„De unde vin aceste răni pe care le ai la mâini?”, întreabă uimit profetul Zaharia. „În casa celor ce mă iubeau le-am primit”, răspunde Domnul (Zaharia 13:6). Tu, încă mai pirogravezi palmele lui Isus cu pironul?

Într-o zi l-am întrebat pe Hristos: „Doamne de ce ai ales să ți se bată piroane de 18 cm (așa spun arheologii) în mâini?” „Ca să vă crească vouă aripi”, mi-a șușotit blând. Apoi a zburat!

Da, Mâinile cele mai frumoase din lume sunt aripi! Poate acum înțelegeți de ce scrie în Scriptură că „ne-a purtat ca pe aripi de vultur” și „ne va mai purta până la adânci bătrâneți”?

Când Isus și-a pironit mâinile nouă ne-au crescut aripi!

http://www.ciresarii.ro/index.php/13443/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: