Reclame
ULTIMELE STIRI

Luigi Mitoi: Cei mai mulţi oameni sunt grăbiţi şi nu mai au timp să mediteze la voia lui Dumnezeu

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$3.00


Cei mai mulţi oameni sunt grăbiţi şi nu mai au timp să mediteze la voia lui Dumnezeu cu privire la slujirea şi conducerea Bisericii. Mulţi dintre membrii bisericii ştiu că cea mai importantă sarcină a unui lider este să identifice, să formeze şi să păstreze oameni de valoare în slujire. Liderul trebuie să creadă în chemarea lor, să-i înveţe să lucreze în echipă, să-i ajute să identifice viziunea, să îi aprecieze pentru ceea ce fac şi să-şi asume răspunderea faţă de ei ca lider al lor. Atunci când formezi şi dezvolţi un lider, dezvolţi de fapt biserica. Biserica nu este doar un nume este un grup de oameni.
1. Oamenii cei mai apropiaţi ai liderului vor determina nivelul lui de succes sau de eşec. Succesul sau eşecul unui lider nu este dat doar de potenţialul lui, ci şi de oamenii din jurul lui, oameni care accelerează sau frânează procesul slujirii şi conducerii bisericii lui Dumnezeu. Nu toţi oamenii sunt chemaţi să cânte, să predice sau să conducă. Pavel explică fenomenul chemării şi împuternicirii în multe locuri din Biblie (Romani 12:3-8; 1 Corinteni 12:4-31; Efeseni 4:2-16). Uneori apare un ,,foc” în biserică, or liderii sunt oamenii care au în mână două găleţi, una cu apă şi alta cu petrol. De asemenea, fiecare persoană din biserică are două găleţi. Liderul trebuie să-i sfătuiască pe oameni să folosească găleata cu apă, niciodată pe cea cu petrol. Pacea din biserică nu este o întâmplare, ci este o realizare. Oamenii sfinţi şi relaţiile lor îmbibate de dragoste sunt cel mai important lucru pentru Dumnezeu.
2. Potenţialul de slujire şi dezvoltare al unei biserici este direct proporţional cu potenţialul liderilor bisericii. O biserică se dezvoltă atunci când liderii ei se dezvoltă. Petru a fost un simplu pescar, însă Mântuitorul a făcut din el un slujitor competent. Ajungând apostol, Petru a instruit și a dezvoltat mulți creștini. Oamenii care slujesc determină nivelul unei biserici, de aceea ei trebuie ajutaţi să se schimbe sau să fie schimbaţi.
Unul dintre cele mai mari pericole în conducere este invidia și concurenţa în loc de cooperare: (a) Concurentul îi priveşte pe ceilalţi ca pe nişte duşmani, însă cooperantul îi priveşte ca pe nişte tovarăşi de lucru.
(b) Concurentul se concentrează asupra propriei persoane, însă cooperantul se concentrează asupra celorlalţi, asupra dezvoltării lor spirituale.
(c) Concurentul îi suspectează pe ceilalţi, însă cooperantul îi spijineşte pe ceilalţi. Bârfa este unul din lucrurile cu care poţi distruge cel mai repede o biserică. Oamenii chemaţi de Dumnezeu să fie lideri sunt uşor de recunoscut:
(a) Au abilitatea de a vedea oamenii şi lucrurile într-un mod pozitiv.
(b) Sunt disponibili pentru slujire şi lucrează cu bucurie în echipă.
(c) Au o dorinţă puternică să crească şi să devină iubitori de fraţi.
(d) Cunosc Scripturile pentru că nu pot sluji decât după Cuvânt.
(e) Îşi îndeplinesc cu consecvenţă slujba fără să fie verificaţi.
(f) Pun interesul lucrării lui Dumnezeu deasupra interesului personal.
(g) Sunt oameni spirituali, sinceri și integri, indiferent de situaţie.
(h) Sunt disciplinaţi, promovează pacea, sfinţenia şi călăuzirea Domnului. Conducere înseamnă în primul rând influență și în al doilea rând influență. Din acest motiv, cea mai eficientă și rapidă metodă pentru verificarea calității și eficienței unui lider este să te uiți la câți oameni îl urmează.

https://www.facebook.com/luigicarmenmitoi

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23554 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: