Reclame
ULTIMELE STIRI

Geometria iubirii – Nicolae Geantă

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$3.00


Nu cred că trebuie să fie o zi specială a iubirii. Oamenii care iubesc cu adevărat își declară dragostea în fiecare zi. Pentru ceilalți s-a inventat Valentine’s day.
 
Azi am desenat pe tabla din cancelarie un triunghi. „Dragostea nu e dragoste dacă nu-l are în ecuație pe Dumnezeu”. „Iubirea are formă de triunghi. În vârf e Dumnezeu și în bază El și Ea. Cu cât sunt mai aproape de Dumnezeu cu atât sunt mai aproape unul de altul!”. „Ce aud eu acolo? Că sună interesant, zice o doamnă profesoară. Nicule, dacă mă provoci la discuția asta nu mai scapi de mine…”. Dar înainte să concludă și-a luat geanta și a plecat acasă!
 
Le-am spus colegilor (dar și elevilor), că la jurământul din fața altarului, El și Ea au o distanță între ei, și o distanță între ei și Dumnezeu. Însă, după o vreme distanța dintre parteneri ar trebui să scadă. Căci se cunosc mai bine. Și se iubesc mai mult. Paradoxal, distanța dintre unii parteneri crește. „De ce?”, sunt întrebat. „Pentru că s-au depărtat de Dumnezeu!” Căci noi în loc să urcăm în dragoste după un timp coborâm. Dovada e contabilizată în despărțiri, certuri și spate întors. Cine-L iubește pe Dumnezeu nu se împiedică de celălalt. Am mai spus cândva că nu știu de ce, dar alergăm înnebuniți după partenerii de viață și după ce îi găsim ne împiedicăm de ei!
 
Le-am mai spus că nu e necesar ca numai un partener să se apropie de Dumnezeu. Căci, în geometria iubirii, dacă numai unul urcă, distanța față de celălalt rămâne tot mare. „Deci cine se apropie de Dumnezeu va fi din ce în ce mai aproape de celălalt”.
 
„Cât de simplă e rețeta…”, spune o profesoară. „Da, și noi complicăm viața”, concluzionează un profesor. Chiar așa, noi complicăm iubirea! Și apoi avem nevoie de Valentine s day. De ziua în care se minte mai mult decât de 1 Aprilie!
 
Nu știu cum stai cu iubirea. Dar, dacă azi relația ta e mai slabă decât la început, fii foarte atent: nu cumva te-ai îndepărtat de Dumnezeu?
Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23487 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: