Reclame
ULTIMELE STIRI

Frumusețea slujirii – Tit 2:3-5


Modul nostru de viață, în familiile creștine, și felul în care ne relaționăm unii la alții scoțând la iveală frumusețea Evangheliei lui Isus, nu face Evanghelia mai frumoasă, însă oferă motive unei lumii care ne privește cu scepticism să se oprească un moment și să spună: „WOW! Ce frumos! Îmi doresc și eu ce au ei!” Acest mod de viață este unul radical și încurajator, oferind un spectacol cu totul diferit unei lumi care știe prea puține despre adevărata frumusețe.” Gândurile autoarei au fost inspirate din epistola pe care Apostolul Pavel, aflat la o vârstă mai înaintată, o scrie tânărului Tit, cu îndemnuri pentru viața de credință.

Care sunt câteva gânduri pe care le putem învăța legat de relațiile dintre femeile din biserică din acest pasaj?

Tit 2:3 – 5: „Spune că femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuviincioasă, să nu fie clevetitoare, nici dedate la vin, să învețe pe alții ce este bine, ca să învețe pe femeile mai tinere să-și iubescă bărbații și copiii, să fie cumpătate, cu viața curată, să își vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaților lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu.”

Gândurile care urmează sunt îndemnurile pentru femeile în vârstă, dar și mai tinere, așa cum le-am trăit și experimentat eu, în ambele părți de-acum.
Celor mai înaintate în vârstă (și aici nu ne gândim doar la cele trecute de o anumită vârstă, ci și la cele care au o experiență frumoasă de viață trăită cu Domnul, fie ele căsătorite, sau necăsătorite.), Apostolul Pavel ne spune că trebuie să avem o purtare cuviincioasă, iar prin aceasta ne atrage atenția că există o corelare directă între posibila vorbire de rău a Cuvântului lui Dumnezeu în lipsa unei purtări frumoase. În alte cuvinte, comportamentul meu (al tău, al nostru) îi va determina pe cei care mă cunosc fie să onoreze acest Cuvânt, sau să îl necinstească.

citeste mai mult: https://www.oglindainimii.ro/frumusetea-slujirii-tit-23-5/

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22973 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: