ANUNTURI

Egipt: s-a inaugurat cea mai mare biserică creștină din Orientul Mijlociu

Creștinii din Egipt au sărbătorit Crăciunul prin deschiderea celei mai mari biserici pentru creștinii copți din Orientul Mijlociu.
Creștinii ortodocși sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. Tot în aceeași zi au celebrat ziua prin inaugurarea Catedralei Nasterii lui Hristos.
Clădirea este un cadou pentru Biserică din partea președintelui el-Sisi, care a aprobat construirea catedralei în 2017, spunând că biserica trebuie să fie „un mesaj de pace și iubire pentru lume”. De asemenea, el a participat la slujba de inaugurare.
„Suntem una și vom continua să fim una”, a spus el la eveniment.
„Acest moment este foarte important pentru istoria țării noastre” sunt de părere liderii creștini.
„Cred că acesta este un moment istoric”, a spus Joel Rosenberg. „Chiar cred că un drum s-a deschis prin faptul că președintele arab musulman sunnit al celei mai mari țări arabe din lume a construit o biserica, chiar cea mai mare biserică creștină din Orientul Mijlociu, pe care a făcut-o cadou creștinilor copți din Egipt.”
„Niciodată în istoria țării noastre nu s-a mai întâmplat așa ceva. Cred că președintele el Sisi transmite un mesaj nu doar poporului său, ci tuturor musulmanilor, că musulmanii și creștinii pot să trăiască împreună în pace. Este un pas mare.”
Președintele SUA, Donald Trump și-a exprimat, de asemenea, sprijinul prin rețeaua de socializare Twitter, spunând: „Sunt fericit să ne vedem prietenii din Egipt deschizând cea mai mare catedrală din Orientul Mijlociu. Președintele El-Sisi și-a mutat țara într-un viitor mai incluziv!”

 

 

Sursa în limba română: www.alfaomega.tv

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: