ANUNTURI

Petru Huțuțui: A D E V Ă R U L F Ă R Ă V I R G U L Ă

• Adevărul se caută, nu se creează
• Adevărul se acceptă, nu se negociază
• Adevărul se aplică, nu se analizează
• Adevărul se crede, nu se măsoară
• Adevărul domnește, nu se subordonează
• Adevărul este nevoia, nu criza
• Adevărul este El, Persoana, nu alternativa
• Adevărul dăinuie oricât de mult ar încerca oamenii să-l ascundă.

Iată ce spune Stăpânul adevărului: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine“ (Ioan‬ ‭14:6‬ ‭NTR‬). Cei care L-au găsit Îl vor urma cu încredere – fără a mai căuta în trecut. Adevărul este curat, e simplu și frumos. 99% adevăr este adevăr stricat, este minciună. Te simți vinovat de exagerări, de falsificarea adevărului, de răspândirea zvonurilor neverificate? Folosirea minciunii îi transformă pe oameni în dușmanii lui Hristos, dar păstrarea adevărului le conferă identitatea Lui.

A spune adevărul poate fi dureros, dar este unul dintre cele mai înalte moduri de a declara iubirea pentru cineva. Oricine se poate alătura unei mulțimi și să se lase dus de val, însă este nevoie de curaj pentru a sta singur lângă adevăr și a i te supune. Dar în ciuda acestui fapt, Biblia ne sfătuiește: „Așadar, stați fermi, având mijlocul încins cu adevărul“ (Efeseni 6:14‬ ‭NTR)‬‬.

Adevărul construiește încredere. Adevărul elimină frica. Adevărul nu lasă loc bănuielilor. Adevărul nu lasă loc de virgulă, ci doar de punct. De nimic nu fug oamenii mai mult decât de adevăr, și cât de multă durere produce ignorarea lui! Asigură-te întotdeauna că spui adevărul cu generozitate, cu dragoste, și că motivația rostirii adevărului nu urmărește să transforme cealaltă persoană după chipul tău.

„Pentru adevăr de-aș pierde
Tot ce am mai drag,
De-aș rămâne fără nimeni,
Străin și pribeag,
Mi-e de-ajuns să-mi știu, Isuse,
Viața-n mâna Ta…
Adevărul și iubirea-Ți
Mă vor mângâia“ (N. M.)

Adevărul este un instrument care te ajută să construiești, nu o jucărie pe care să o folosești pentru a-ți alimenta mofturile. Și nu uita ceva: cu adevărul se încheie istoria. Cea mai puternică formă de influență pe care o are adevărul este în practicarea lui – la volan, la muncă, la Finanțe, la vamă, în Biserică, la școală, și lista poate fi completată de fiecare dintre noi – nu în vorbă. Asta se numește ANTICORUPȚIE.

Adevărul fără dragoste produce rezistență, dar adevărul spus cu dragoste rodește schimbare. Chiar și tăcerea este o formă de a respecta adevărul. În adevăr se află libertatea, pentru că ADEVĂRUL este SACRU. „Așadar, lăsându-vă de minciună, «fiecare să spună semenului său adevărul»“ ‭‭(Efeseni‬ ‭4:25‬ ‭NTR)‬‬.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010531360763

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: