ANUNTURI

De ce ne plac bârfele?

Bârfa, chiar dacă pare inofensivă, este o mare problemă printre creștini. Ne simțim atât de bine când răspândim informații defăimătoare despre ceilalți și ne este atât de ușor să facem acest lucru. Dar de ce? De ce acest impuls ne vine atât de natural și de ușor? Cum putem lupta împotriva vorbirii de rău?

Ne place să auzim zvonuri despre alte persoane. Cu greu ne putem abține să nu răspândim mai departe informațiile aflate despre ceilalți. Unii dintre noi nici măcar nu mai încercăm să ne abținem de la răspândirea bârfelor. Am devenit atât de obișnuiți cu ele încât nici nu ni se mai par greșite.

Desigur, există două tipuri de bărfe. Un tip poate fi „bârfa severă” – cea cu care intenționat dorești să rănești pe cineva sau să îi faci rău. Celălalt tip de bârfă este „bârfa mai blândă”, cea prin care nu ai nicio intenție de a răni persoana respectivă însă nu te poți abține, așa că dai mai departe informațiile pe care le-ai auzit. Se simte atât de bine – „atât de delicios” – să afli un lucru pe care nimeni nu îl știe și să fii prima persoană care spune altora.

Părăsește scena

Întrebarea este: De ce bârfa ne face să ne simțim atât de bine?

Cred că o mare parte din răspuns îl putem găsi în textul din 2 Corinteni 12:20 „Fiindcă mă tem ca nu cumva, atunci când vin, să vă găsesc așa cum n-aș vrea și eu însumi să fiu găsit de voi așa cum n-ați vrea. Mă tem ca nu cumva să găsesc ceartă, invidie, furii, ambiții egoiste, calomnii, bârfe, îngâmfări, tulburări”. Uitându-mă la această listă de opt lucruri care distrug biserica lui Cristos, încerc să îmi dau seama de unde pornesc toate aceste păcate. Cuvântul care le leagă pe toate este mândria.

Cred câ mândria este cauza pentru care bârfa este atât de atrăgătoare, deoarece mândria provoacă o foame care nu se poate fi săturată oricât de mult ar fi hrănită.

Sursa: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/social/7972-de-ce-ne-plac-barfele?fbclid=IwAR2w0tQFdRjYi9CC7VrOt3ZvM101TQBVSsteyQN5HCvGISZLEHl-zvbTyMk#ixzz5a9kYu7cD
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: