ANUNTURI

Rugăciune pentru Grupul etnic NOGAI

Grupul etnic NOGAI din Romania este format azi doar din cateva mii de oameni care traiesc in Dobrogea si sunt destul de izolati. Majoritatea sunt musulmani, mare parte au emigrat în Turcia dar in tara noastra încă mai trăiesc cam 2000 în Dobrogea, în special în orașele Mihail Kogălniceanu și Medgidia și în satele Lumina și Cobadin.

Spre sfârșitul secolului al XVI-lea în jur de 30.000 de tătari nogai au fost aduși în Dobrogea din Bugeac.

Nimeni nu a ajuns inca la ei cu Evanghelia, cel putin asa spun statisticile .. Nu trebuie avion sau viza sa ajungi la ei cu misiunea, trebuie doar IMPLICARE !

Doar in Romania, nord-estul Bulgariei si Rusia mai traiesc nogai. In Cecenia traiesc aproximativ 93,000 de nogai.

”Nogaii (sau tătari nogai) sunt un grup etnic turcic, care locuiește în sudul european al Rusiei, în special în regiunea Caucazului de Nord. Cei mai mulți dintre nogai se găsesc în nordul Daghestanului, în regiunea Stavropol, în Karaciai-Cerchezia și regiunea Astrahan; de asemenea, nogaii locuiesc în Cecenia. Ei vorbesc limba nogai și sunt descendenți ai diferitelor triburi mongolice și turcice, care au format Hoarda Nogaică (anii 1440 – 1634).

Deasemenea nogaii au constituit populația principală a Hoardei Bugeacului, între secolul al XVII-lea și până la începutul secolului al XIX-lea (după 1812), când aceștia au fost strămutați de autoritățile țariste din sudul, deja Guberniei Basarabia, spre regiunile interioare ale țării.”

Via: Paul Ion

https://dininimapentrutine.com/2018/11/26/rugaciune-pentru-grupul-etnic-nogai/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: