EDITORIALE

Devotional – O chemare pentru a ne concentra inima pe Dumnezeu

Proorocul Ieremia a fost un om care și-a pus inima să-L caute pe Domnul și Cuvântul lui Dumnezeu i-a vorbit. Iar și iar citim despre profet: ”Cuvântul Domnului a venit la Ieremia.”

Mulți comentatori îl numesc pe Ieremia „profetul care plângea” și asta cu siguranță era adevărat în dreptul lui. Dar el ne-a adus, de asemenea, cea mai fericită și cea mai vrednică de laudă Evanghelie din tot Vechiul Testament. La urma urmei, el a prezis slava viitoare a Noului Legământ: „Voi încheia cu ei un legământ veşnic, că nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine.” (Ieremia 32:40), „Voi sătura de grăsime sufletul preoţilor şi poporul Meu se va sătura de bunătăţile Mele”, zice Domnul” (31:14).

Asta este o veste bună! Noul Legământ este plin de milă, har, bucurie, pace și bunătate. Dar povestea din spatele fiecăruia dintre cuvintele lui Ieremia include o zdrobire profundă.

Ieremia a scris: ”Măruntaiele mele! Măruntaiele mele! Cum mă doare înăuntrul inimii mele! Îmi bate inima, nu pot să tac! Căci auzi, suflete, sunetul trâmbiţei şi strigătul de război.” (4:19)

Ieremia plângea cu lacrimi sfinte, care nu erau ale lui. Într-adevăr, profetul a auzit de fapt că Dumnezeu vorbea despre inima Lui zdrobită. În primul rând, Domnul l-a avertizat pe Ieremia că va trimite sentința asupra Israelului. Apoi a spus profetului: „Munţii vreau să-i plâng şi să gem pentru ei, pentru câmpiile pustiite vreau să fac o jelanie” (9:10). Cuvântul grec pentru ”jelanie” aici înseamnă plâns. Însuși Dumnezeu plângea asupra judecății care urma să vină asupra poporului Său.

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Doneaza in siguranta prin PayPal, cu cardul bancar.

$2.00

Sursa: https://alfaomega.tv/devotional/9750-devotional-o-chemare-pentru-a-ne-concentra-inima-pe-dumnezeu?fbclid=IwAR1tUAy9P6Qlh7BEmbSlGvf_FXBT9d1o_EpFJbVu0I6uERpDNTzG1yYizBc#ixzz5XqSYeKIj
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: