EDITORIALE

Politistul De La Rutiera Care Canta Din Psalmi Si Da Soferilor Sfaturi Din Evanghelie: „Mergeti Cu Domnul, Nu La Domnul“

Maricel Maxim (47 ani), agent principal sef la Politia Rutiera Barlad, are o pasiune de timp liber mai putin intalnita: canta muzica bizantina in strana bisericii si descifreaza psalmi.

Sfaturile oferite participantilor la trafic sunt uneori atipice, folosind pasaje religioase pentru a le aminti vitezomanilor ca viata are prioritate: „Mergeti cu Domnul, nu la Domnul”. Maricel Maxim, agent principal sef in cadrul Biroului Drumuri Nationale Europene Barlad (judetul Vaslui), este pasionat de muzica bizantina si a invatat singur sa descifreze portativul psalmilor, acesta fiind complet diferit de cel clasic.

Este politist de aproximativ 23 de ani si, inca din copilarie, a inceput de unul singur sa desluseasca „neumele” (notele psaltice). In timpul liber merge de placere la orice biserica ori manastire crestin-ortodoxa si se alatura dascalilor si cantaretilor bisericesti, vocea lui fiind considerata aparte. In plus, canta la mandolina, chitara si muzicuta.

Dragostea pentru muzica bizantina i-a fost insuflata de bunicul matern, un om erudit, dupa cum spune el, autodidact si perfectionist. „Am fost atras de muzica bizantina inca din copilarie, cand l-am auzit pe bunicul matern, alaturi de care am crescut. Pentru mine, el a fost un exemplu: un om foarte credincios, altruist, un psalt de exceptie.

Citiți mai mult accesând: http://afirmativ.com/2016/02/29/8694/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: