ANUNTURI

Baptiștii din Bulgaria și-au exprimat îngrijorarea cu privire la noua lege care reglementează serviciile religioase

Credincioșii baptiști din Bulgaria împreună cu confrații lor din alte confesiuni evanghelice au decis să se adune după serviciile de închinare de duminică dimineața din 11 noiembrie pentru a participa la un marș pașnic care să înceapă de la Parlamentul Bulgariei și să se încheie la Palatul Național al Culturii din Sofia.

Motivul acestei ‘întâlniri deschise și pașnice’ îl constituie decizia parlamentului de a oferi prin lege, printre altele, Bisericii Ortodoxe și Cultului Musulman privilegiul exclusiv de a pregăti personal clerical și de a organiza școli confesionale. De asmenenea legislativul a decis la o primă lectură înainte de a da votul final că activitățile de natură religioasă se limitează strict la perimetrul clădirilor special desemnate pentru astfel de activități, statutul de organizații religioase se oferă entităților care depășesc 300 de aderenți, predicarea și activitățile misionare se restricționează sever, iar donațiile externe se diminuează semnificativ.

Citeste mai mult… http://revistacrestinulazi.ro/2018/11/baptistii-din-bulgaria-si-au-exprimat-ingrijorarea-cu-privire-la-noua-lege-care-reglementeaza-serviciile-religioase/ .

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: