Reclame
ULTIMELE STIRI

Nu poți juca rolul lui Dumnezeu – Nicolae Geantă

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00


„Nu judecați, ca să nu fiți judecați. Căci cu ce judecata judecați, veți fi și judecați…” (Matei 7:1-2)
Este atât de ușor să arăți cu degetul. Să acuzi. Să critici. Nu îți trebuie studii, nici IQ ridicat. Și nici spiritualitate. Ridicatul pietrei spre alții îl poate face oricine. E mai greu să nu o slobozești în capul cuiva… adevăratul test de spiritualitate este să fii capabil să nu arăți cu degetul pe nimeni, zicea RT Kendall.
Putem judeca și spune chiar adevărul. Dar asta nu înseamnă că suntem îndreptățiți să o facem. Hristos ne-a învățat să nu judecăm pe nimeni. Oamenii care judecă pe alții de fapt dau din coate să intre pe teritoriul lui Dumnezeu. Să îi ia locul. Și dracu’ ăl mare asta a făcut… Ba chiar și azi vrea să joace rolul lui Dumnezeu!
Am întrebat azi elevii mei de ce sunt oamenii atât de aspri, atât de justițiari? Și ei mi-au înșirat motive… Apoi i-am întrebat care e opusul asprimii? „Bunătatea”, a strigat iute un flăcău. Exact, bunătatea este opusul judecății! De aceea zice Biblia că mila biruie judecata.
Cine e bun iubește. Dacă ai dragostea în inimă poți vedea frumusețea în orice, spunea fata mea cea mică. Dar nu putem împărtăși celuilalt ceea ce nu suntem…
O fetiță a venit la mama ei cu două mere. „Vrei un măr?” Și a mușcat din primul, dintr-al doilea, apoi i l-a dat. „De ce ai mușcat dintr-amândouă?”, a întrebat mama puțin supărată. „Pentru că am vrut să-ți-l dau pe cel mai dulce!”. Nu judeca oamenii. Nu poți ști totdeauna care sunt intențiile lor!
Tratează-ți aproapele cu compasiune, nu cu revoltă! Creștinismul și din păcat scoate virtute, zicea Hrisostom Filipescu.
Nu judeca! Și vei avea sufletul mai ușor! Iartă! Și va avea sufletul mai ușor și cel iertat! Evitați critica și veți scăpa de critică!
Lăsați pe Dumnezeu să judece. E rolul Lui. El ne cere să fim sfinți ca El, dar nu ne permite să fim judecători. Știu că e greu, dar în Deuteronom (32:35) Iehova asta cere: „Răzbunarea este a Mea”.
Trebuie lăsat să judece El pentru că nu greșește. Dar, așa cum zice o versiune engleză a Bibliei (Today English Version): „Nu judeca, și Dumnezeu nu te va judeca!”
Fă Rai pe unde treci! Tribunale și iad poate să facă oricine!
Reclame
Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22710 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: