Reclame
ULTIMELE STIRI

REVOLUȚIE la Senat! Parlamentarii USR atacă familia tradițională


de Cătălin Sturza, Stiripesurse.ro

Zilele trecute a fost înregistrat la Senat proiectul de lege privind reglementarea parteneriatului civil, semnat de parlamentari USR, precum şi de câțiva parlamentari UDMR şi PNL.

În principal, până recent disputa despre parteneriatul civil s-a dus în spațiul public mai ales în privința cuplurilor de acelaşi sex, care nu aveau acces la instituția căsătoriei.

Proiectul in discuție, însă, nu se referă doar la parteneriatul civil pentru persoane de acelaşi sex, ci și la parteneriatul civil pentru cuplurile de sex opus.

Despre parteneriatul civil referitor la cuplurile homosexuale voi scrie săptămâna viitoare; textul de azi se va referi la semnele de întrebare pe care le ridică, însă, parteneriatul pentru cuplurile de sex opus, heterosexuale, pentru că acestea sunt 99% dintre cele cărora se adresează legea, și aici va fi impactul principal. Întrebarea care se pune este următoarea: este, oare, nevoie de parteneriat civil pentru cuplurile de sex opus (heterosexuale, obişnuite)?

Din expunerea de motive a proiectului rezultă că inițiatorii își argumentează propunerea prin faptul că în jur de 7% din populație trăiește în uniuni neînregistrate (concubinaj), astfel încât se impune a li se oferi şi acestora o formă de protecție, iar această formă de protecție va fi parteneriatul civil.

Pe bune??? Pesemne ca doamnele, domnișoarele şi domnii semnatari nu obișnuiesc să gândească până la capăt.

Din lectura proiectului se poate constata că parteneriatul civil instituie un regim similar, în bună
măsură, căsătoriei, partenerii urmând a fi asimilați soților în privința celor mai multe drepturi,
obligații și efecte specifice căsătoriei. Cu alte cuvinte, parteneriatul este de fapt aproape o căsătorie, doar ca se numeşte parteneriat, iar cei care îl încheie se numesc parteneri în loc de soți. Adică e vorba despre o Marie aproape identică, dar cu altă pălărie.

Păi, în aceste condiții, ce mi-e căsătoria civilăce mi-e parteneriatul civildacă nu tot aia? Doar că prima se încheie direct la Starea Civilă, iar cel din urmă la notar, care-l trimite apoi tot la Starea Civilă? (n.b., în forma inițială a proiectului parteneriatul urma să se încheie tot la Starea Civilă)

Și atunci, vine întrebarea: cu ce ii va proteja parteneriatul civil pe cei 7% dintre români aflați în relații de concubinaj? Parteneriatul civil îi protejează, la fel ca şi căsătoria, doar pe cei care îl/o încheie. Nu și pe cei care nu o fac.

Deci? Vi se pare că acei 1.5 milioane de români care trăiesc în relații consensuale neînregistrate pentru că nu au vrut să încheie o căsătorie, se vor înghesui acum să o facă doar pentru că mai nou s-ar numi parteneriat? Denumirea ii deranja pe ei?

http://stiripentruviata.ro/revolutie-la-senat-parlamentarii-usr-ataca-familia-traditionala/

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23211 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: