ANUNTURI

CNCD vrea sa impună educarea pro-homosexualitate în școală, la toate materiile! Strategia Națională „EGALITATE, INCLUZIUNE, DIVERSITATE”, 2018-2022

Propaganda LGBT intră în manualele școlare și în școli?

Marți, 26 septembrie 2017, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a publicat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Strategiei naționale „Egalitate, incluziune, diversitate” pentru perioada 2018-2022.

Click aici pentru Proiect de HG pentru aprobarea Strategiei EID 2018-2022

Click aici pentru Nota de fundamentare Strategie EID 2018-2022

Extrase relevante

via Ștefan Moroșan
  • Materia Educatia civica va include informatii cu privire la: nediscriminare, egalitatea de sanse, diversitate si toleranta, grupuri vulnerabile
  • Curricula va fi modificata de catre Ministerul Educatiei cu SUSTINEREA CNCD pana la sfarsitul anului 2020.
  • Includerea unor elemente ce permit discutarea principiilor egalitatii si nediscriminarii transversal in ORELE DE MATEMATiCA, LITERATURA si ISTORIE prin incurajarea editurilor de specialitate sa asigure dezvoltarea de resurse educationale… cu sustinerea CNCD si a Ministerului Educatiei.
  • Orele de dirigentie vor fi dedicate cel putin odata pe semestru tematicii egalitatii si nediscriminarii.
  • La prima sedinta anuala cu parintii sau tuturor elevilor vor fi explicate regulile referitoare la egalitate si nediscriminare aplicate in scoala…. tematica egalitatii si nediscriminarii va fi rediscutata cu parintii ori de cate ori APAR SUSPICIUNI DE INTOLERANTA IN CLASA.
  • Instituirea in unitatile de invatamant a UNEI SAPTAMANI DEDICATE PROMOVARII EGALITATII DE SANSE SI DIVERSITATII.
  • STABILIREA DE SANCTIUNI PENTRU CADRELE DIDACTICE care incalca prevederile egalitatii si nediscriminarii si a unui proces intern prin care parintii si elevii POT DEPUNE PLANGERI ANONIME sau oficiale privind atitudinea discrimatorie a unor cadre didactice.
  • INCLUDEREA MATERIEI „EGALITATE SI NEDISCRIMINARE” CA DISCIPLINA OBLIGATORIE pentru elevii liceeelor cu profil pedagogic.
  • MANUALELE SCOLARE sI MATERIALELE DIDACTICE VOR FI AVIZATE DE CNCDINAINTE DE APROBAREA DATA DE MINISTERUL EDUCATIEI.
  • CNCD SI Ministerul Educatiei vor stabili masuri in domeniul egalitatii, diversitatii si nediscriminarii, prin care sa evalueze toate manualele didactice.

Scrie ACUM la Guvern și CNCD:

Subsemnatul/-a, _____ ,

NU sunt de acord cu proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Strategiei naționale „Egalitate, incluziune, diversitate” pentru perioada 2018-2022, proiect elaborat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

NU sunt de acord ca – sub etichetele „nediscriminării” și educației pentru „diversitate” – elevii să fie îndoctrinați cu propaganda pro-homosexualitate la toate materiile și prin resurse educaționale (manuale, auxiliare) special concepute în acest scop.

NU sunt de acord cu crearea și adoptarea acestui proiect de lege fără consultarea prealabilă a societății civile și părinților din România, care au dreptul de a-și educa copiii conform propriilor valori.

Adresele de email la care să trimiți scrisoarea:

pm@gov.ro; ministru@mae.ro; cabinet.ae@mae.ro; cabinet.ministru@mmuncii.gov.ro; cabinet.ministru@just.ro; cabinet.ministru@cultura.ro; cornelia.cocos@mdrap.ro; srp@mmediu.ro;  cabinet.ministru@mturism.ro; cabinet.ministru@mrp.gov.ro; cabinet.ministru@mts.ro; office@research.gov.ro; relatii.publice@ms.ro; petitii@imm.gov.ro; dialog_social@economie.gov.ro; cabinet@edu.gov.ro; srp@mapn.ro ; petitii@mai.gov.ro; petitii@map.gov.ro; cabinet.ministru@mprp.gov.ro; relatiicupublicul@comunicatii.gov.ro; contact.minister@fonduri-ue.ro; petitie@mt.ro; comunicare@energie.gov.ro; relatii.publice@madr.ro; support@cncd.org.ro

Hai să facem VIRALĂ știrea!

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: