ANUNTURI

„Întrebarea neclară” și „referendumul lui Dragnea”, cele două falsuri care au boicotat prima zi de referendum

Cred că mare parte din prezența scăzută la vot de azi se datorează corelării a două hoax-uri: cel cu întrebarea care ar fi „neclară” și cel că „Referendumul ar fi „al lui Dragnea”. Zic asta după ce am vorbit la telefoane cu prieteni care fix de asta mă tot întreabă – de „întrebarea neclară” și de Dragnea; și cu alți prieteni care aud, iar și iar, fix aceleași lucruri de la prietenii și rudele lor.

Întrebarea este cea standard, din legea-cadru a Referendumului, și se referă la Legea referendumului așa cum a fost ea avizată de CCR și votată de Camera Deputaților și de Senat. Lege care, după validare, va mai trece odată pe la CCR. Imaginea alăturată explică foarte lmpede întrebarea și fluturașul de vot. Iar liderul opoziției, Ludovic Orban, a ieșit ieri și a spus foarte clar că Referendumul este al celor trei milioane de semnatari – NU este referendumul „lui Dragnea” și nu este un referendum politic.

Sunt două hoax-uri care, întâmplător sau nu, s-au corelat foarte bine. Însă, încă o dată, miza Referendumului este mult mai mare decât aceste două hoax-uri. Votăm pentru a păstra definiția Căsătoriei așa cum a fost ea lăsată de la Dumnezeu – și votăm, în fond, pentru democrație și pentru libertate. Să le explicăm celor din jurul nostru cu răbdare aceste lucruri, și cei care nu am făcut-o deja să ieșim la vot.

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: