ANUNTURIEDITORIALE

Dorim sa ne fie purificata credinta?

Preaiubiților, Dumnezeu caută un popor care să aibă încredere în El pe deplin. Domnul nu ne-a mântuit numai ca să ne putem lăuda la nesfârșit cu bunătatea, mila și slava Lui. El avea un scop etern în alegerea fiecăruia dintre noi și acest scop merge dincolo de binecuvântări, părtășie și revelație. Adevărul este că Dumnezeu încă ajunge la omenirea pierdută, căutând un popor credincios pe care îl poate modela în cel mai mare instrument evanghelic.

Dumnezeu căuta un astfel de popor în zilele lui Ghedeon. Când Ghedeon a făcut apel la voluntari pentru a lupta împotriva madianiților, au răspuns mii de israeliți. Dar Domnul i-a spus lui Ghedeon: ”Poporul pe care-l ai cu tine este prea mult pentru ca să dau pe Madian în mâinile lui; el ar putea să se laude împotriva Mea şi să zică: ‘Mâna mea m-a izbăvit.’

Vesteşte dar lucrul acesta în auzul poporului: ‘Cine este fricos şi se teme, să se întoarcă şi să se depărteze de Muntele Galaadului” (Judecători 7:2-3).

Dumnezeu îi spunea lui Ghedeon: ”Dacă cineva se teme, spune-i să meargă acasă acum. Nu voi permite ca armata mea să fie afectată de frică.” Dumnezeu îi îndepărta de fapt chiar pe voluntarii pentru armata Sa și la un moment dat, au fost trimiși acasă aproximativ 22.000 de îndoielnici. Ghedeon a redus în cele din urmă numărul de voluntari la 10.000, dar Dumnezeu i-a spus că sunt încă prea mulți și că Domnul în cele din urmă a hotărât să rămână doar 300 de soldați gata de luptă.

Acest lucru ar trebui să ne spună ceva. Pe măsură ce Domnul caută mesageri evangheliști pe care îi poate trimite în lume, El nu va recruta biserici ale căror bănci sunt pline de oameni înspăimântați, îndoielnici și netestați. El nu va căuta organizații religioase puternice, eficiente sau seminariști cu studii superioare. Dumnezeu Se folosește de organizații și de cei cu studii înalte desigur, însă în ei înșiși nici unul nu are resursele necesare pentru a fi mesagerii încercați și testați ai lui Dumnezeu.

Deci, ce este necesar pentru a ajunge la o lume pierdută și rănită? Dumnezeu îi caută pe cei care sunt dispuși să fie testați, încercați prin foc, aceia a căror credință poate fi rafinată și transformată în aur curat.

https://alfaomega.tv/devotional/9405-devotional-dorim-sa-ne-fie-purificata-credinta

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: