ANUNTURI

Devotional – Doamne, de ce?

Nu este un păcat pentru un credincios să întrebe „de ce?”; chiar și Domnul nostru a pus această întrebare în timp ce era atârnat pe cruce în dureri (vezi Matei 27:46). Putem uneori să strigăm: ”Doamne, de ce mă treci prin asta? Știu că nu vine din mâna Ta, dar totuși l-ai lăsat pe diavol să mă hărțuiască. Când se va sfârși vreodată?”

Omul secular cere o explicație pentru toată durerea și suferința din viața lui. El spune: ”Pur și simplu nu pot să cred în Dumnezeul tău; se pare că am mai multă dragoste decât El, pentru că dacă aș avea puterea Lui, aș opri toate aceste suferințe.” Nu voi încerca să răspund de ce există foamete, inundații, boli și distrugeri, dar știu că în timp ce lumea intreabă, eu pot răspunde: ”El plânge pentru ceea ce a făcut omenirea.”

În opinia mea, nicio altă persoană în afară de Isus nu a suferit atât de mult ca și Pavel, în multe feluri, în mâinile atâtor oameni. Chiar în momentul convertirii, Pavel a fost avertizat de suferințele cu care se va confrunta: ”Dar Domnul a zis …”îi voi arăta tot ce trebuie să sufere pentru Numele Meu.” (Fapte 9:15-16) Isus Însuși declara aici: ”Îi voi arăta lui Pavel cât de mult va suferi din pricina Numelui Meu.” De asemenea, dacă v-ați predat inima în întregime în mâinile lui Hristos, fiind determinați să-L cunoașteți în mod personal, veți experimenta vremuri grele și necazuri despre care acei creștini reci și firești nu știu nimic.

David scrie: ”De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea” (Psalm 34:19).

În timp ce Dumnezeu nu i-a dat explicații lui Pavel și nici nu a pus capăt suferințelor sale, El i-a dezvăluit cum va trece biruitor prin fiecare necaz: „Şi El mi-a zis: ‘Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.’” (2 Corinteni 12:9) Nu trebuie să înțelegeți totul – Harul lui Dumnezeu este tot ce veți avea vreodată nevoie.

https://alfaomega.tv/devotional/9278-devotional-doamne-de-ce#ixzz5PfYT8I5S

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: